China claimt cyberaanvallen door Amerikaanse

De heer Huang’s waarschuwing komt als Peking frets de cyberveiligheid controverse kon relaties met Washington net als de twee regeringen proberen om de banden op een gladder spoor gezet met de top tussen de heer Xi en de heer Obama vergiftigen.
Professor Shi zei dat het moeilijk zou zijn voor de heer Obama naar Beijing’s vraag naar cyberveiligheid te bespreken in vergaderingen achter gesloten deuren plaats in het openbaar af te wijzen, maar het probleem was “gemaakt bilaterale relaties ingewikkelder”.
China Daily zei cyberaanvallen uit de VS was “zo ernstig als die van de VS beweert China heeft uitgevoerd”, en citeerde een hooggeplaatste cyber security ambtenaar als oproep aan Washington niet om openlijk druk Peking over cyberaanvallen.
De waarschuwing komt als de heer Obama onder druk om dat te doen in zijn eerste presidentiële topontmoeting met de heer Xi op de Annenberg Estate in Californië op vrijdag.
“We hebben bergen van gegevens, als we wilden beschuldigen de VS, maar het is niet nuttig bij het oplossen van het probleem,” Huang Chengqing, directeur van de National Computer Network Emergency Response Team van China (CNCERT), vertelde de Engels-talige China Daily .
“Het belang van de behandeling van internet security gevallen blijft stijgen, maar het probleem kan alleen worden opgelost door middel van communicatie, geen confrontatie,” zei de heer Huang, volgens de krant.
CERT’s zijn de nationale instanties die proberen op te sporen en te beschermen tegen internet security incidenten.
Na beschuldigingen van Amerikaanse onderzoekers dat de Chinese regering en het leger zijn sponsoren een georganiseerde poging om de VS bedrijfsgeheimen te stelen door middel van hacking, worden gesprekken montage in Washington voor het land om “name and shame” China of zelfs vergelden met handel en visa sancties.
Centrum van American Studies aan de Renmin Universiteit in Beijing.
“Tot nu toe heeft de Chinese regering niet gepresenteerd bewijs dat een groot deel van de cyberaanvallen op China komen van de Amerikaanse overheid. Daarom is het niet in staat is om Amerika’s beschuldigingen substantieel te verminderen is geweest.”
De heer Huang’s opmerkingen echo klachten van CNCERT chief engineer in een interview met de Financial Times vorige maand dat de politisering van het beveiligingsprobleem cyber CERT ‘inspanningen om informatie uit te wisselen en te beschermen tegen aanvallen werd belemmerd.
Beijing is met behulp van het argument dat China is een van de belangrijkste slachtoffers van cyberaanvallen zelf en veel van die aanvallen afkomstig zijn uit de VS. Dat is de standaard reactie op de Amerikaanse beschuldigingen van de staat gesponsorde cyber diefstal uit China, die probeert om een ​​meer evenwichtig kader voor de onderhandelingen in te stellen.
Maar opmerkingen van de heer Huang’s markeren de sterkste taal tot nu toe.
“Het lijkt erop dat China is nog steeds in een opmerkelijk zwakkere positie omdat we nog niet beschuldigde de Amerikaanse regering van cyberaanvallen tegen China,” zei Shi Yinhong, directeur van de
Peking heeft de lat hoger gelegd op de VS over beschuldigingen van cyberaanvallen door China, waarschuwen dat het ook bewijs tegen de VS voordat een ontmoeting tussen Barack Obama en Xi Jinping deze week.

EU-Asia