China centrale bank chief zegt tot financiering voor kleine bedrijven te verbeteren

Gestage bevordering van rente hervorming zal ook het verbeteren van het vermogen van kleine ondernemingen om toegang te krijgen tot kapitaal, schreef hij.
De centrale bank zou ook de ontwikkeling van de kleine financiële ondernemingen in staat om meer wendbare steun aan kleine bedrijven bieden en stimuleren private equity en venture capital bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van kleine bedrijven.
Reacties Zhou’s volgen een reeks van een maatregelen om bedrijven te ondersteunen, met name kleinere bedrijven die tientallen miljoenen in dienst.
Deze week alleen al, heeft de overheid belastingen over toegevoegde waarde gesloopt voor kleine bedrijven, maatregelen genomen om de administratieve rompslomp voor importeurs en exporteurs, vereenvoudigde regels voor de service-industrie bedrijven hoeven vreemde valuta en zei dat kleine bedrijven zou worden toegestaan ​​om meer obligaties uit te geven om te helpen ze geld op te halen.
Hij merkte een ingewikkeld en onstabiele binnenlandse en internationale economische situatie, en een grotere neerwaartse druk op de Chinese economie.
In dergelijke omstandigheden, “financiële steun voor kleine en micro-ondernemingen zou helpen om een ​​stabiele economische ontwikkeling, bevordering van de economische structurele aanpassing en verbetering van de interne dynamiek van de economische ontwikkeling.”
Chinese leiders zijn bezig om de economie te veranderen in een geleid door de binnenlandse consumptie en de vraag van een focus op de productie en de export, maar de taak is ingewikkeld als de groei vertraagt, en leiders hebben er zorg voor gedragen te tonen dat ze de economie te ondersteunen als dat nodig is.
Zhou gewezen op de noodzaak voor banken om krediet beschikbaar voor kleine bedrijven te maken en voor meer innovatie in financiële producten en diensten rekening te houden met de uiteenlopende behoeften van kleine bedrijven, evenals de bouw van een gestandaardiseerde kredietsysteem voor dergelijke bedrijven.
Centrale bank van China blijft een voorzichtig monetair beleid om het financiële klimaat voor kleine bedrijven te verbeteren opereren, zijn belangrijkste schreef in een artikel op vrijdag, de laatste in een reeks ondersteunende officiële opmerkingen als de economie vertraagt.
Kleine en micro-ondernemingen zijn een belangrijke kracht voor de economische en sociale ontwikkeling, People’s Bank of China gouverneur Zhou Xiaochuan schreef in het artikel gepubliceerd op de website van de officiële People’s Daily krant.

EU-Asia