China accuses GSK saka bribing

Nasional lan pembaharuan Komisi ngandika 33 tamba perusahaan bakal nyelidiki liwat reregan, nalika 27 liyane pasuryan inquiries liwat input biaya. GlaxoSmithKline iku antarane perusahaan diangkah, bebarengan karo Astellas (ALPMF) lan Sandoz.
Drugmakers ana ing meksa kanggo nyuda biaya ing China minangka negara kang populasi mundak akeh lawas, sing gaya sing straining negara kang sistem medical care lan fasilitas.
– CNN kang Xueqiao MA lan CNNMoney kang Tandhani Thompson nyumbang kanggo artikel iki.
“Bribery lan corruption wis ora Panggonan kita bisnis,” a spokesperson ngandika. “Kita terus-terusan ngawasi bisnis kita kanggo njamin padha ketemu kita kuat tata cara sing selaras – kita wis rampung iki ing Cina lan ketemu ana bukti-bukti bribery utawa corruption saka Doctors utawa pejabat pemerintah.”
Related crita: China pemeriksaan bayi susu rega mbenakake
“Sawise dhisikan pitakonan ing ingkang di songko wis ngakoni menyang Kadurjanan, lan diselidiki Lagi,” Kamentrian keamanan ngandika.
GlaxoSmithKline ngandika iku bisa ora Komentar ing nomer eksekutif diadani dening panguwasa Cina lan urgently seeking informasi sing luwih akeh.
Corruption punika panginten dadi endemik ing sudhut swaths saka Cina industri, lan perceived déning akèh minangka biaya kang mengkono bisnis ing negara.
Sing ngatur Komunis Pesta iku utamané sensitif panyokro bowo saka bribery sawise sawetara dhuwur-profil anggota padha kejiret ing scandals ing taun anyar.
Related crita: China mbukak diselidiki menyang tamba prices
Iku durung cetha sanajan panyokro bowo GlaxoSmithKline sing disambungake menyang satelit saka rega laku setelan ing 60 pharmaceutical perusahaan announced minggu kepungkur dening panguwasa.
China nyariosaken sing wrongdoing dening GlaxoSmithKline eksekutif klebu ing falsification saka tax formulir supaya nggampangake pembayaran ing bribes.
Kajaba iku, eksekutif uga seng di tuduh kang njupuk bribes lan kickbacks saka bisnis partners.
China wis dipuntudhuh GlaxoSmithKline saka orchestrating kampanye saka bribery lan corruption ngarahke ing artificially mundhakaken tamba prices ing negara.
China iku Mentri saka Public Keamanan digawe ing panyokro bowo ing statement dikirim online ana. Perusahaan pharmaceutical, kang ngandika, wis bribed pejabat pemerintah, medical hubungan, rumah sakit lan Doctors ing sawetara China kang paling gedhe ana kutha, kalebu Changsha, Shanghai lan Zhengzhou.
GlaxoSmithKline (GSK) ngandika iku weruh saka panyokro bowo lan badhe kerjo bareng kanthi nganggo priksaan.

EU-Asia