Care se încadrează Yen pune presiune asupra RBI la 2 miliarde de dolari de vânzare datorie

Între timp, majorarea dobânzii pe termen scurt a închis practic în jos piața de obligațiuni comerciale și obligațiuni pe termen scurt utilizate prin care companiile și băncile ridica de fonduri pe termen scurt.
Rupia tranzacționate joi la 59.75/76, nu departe de aproape de a 59.89/90 luni înainte măsurile RBI.
Randamentele obligațiunilor au crescut, cu obligațiuni de referință de 10 ani de la 51 de puncte de bază începând de luni, în timp ce Nifty a scăzut cu 0,8 la sută de atunci. Investitorii străini au vândut, de asemenea, mai mult de 215 de milioane de dolari în datorii și a stocurilor de peste două zile anterioare.
Măsurile RBI a trimis randamentele obligațiunilor izvorate, crescand riscul ca vânzarea datoria de joi va duce la un stand-off între RBI și investitorii care nu doresc să răspundă așteptărilor sale de preț.
“Ceea ce este important este randamentul la care este oferit. Deși RBI nu a divulgat, în cazul în care cererea este, este evident clar că acesta este mai mare decât ceea ce RBI ar fi oferit”, a declarat Jyotheesh Kumar, vice-presedinte executiv la Valorilor Mobiliare HDFC într-un e-mail pentru clientii joi.
“Prieteni, ratele sunt conduse mai mare … nu lasa medicii de spin ale guvernului vă hipnotiza să cred că ratele mai mari sunt doar temporare”, a adaugat Kumar.
În cazul în care vânzarea cade scurt, banca centrală ar putea avea nevoie să recurgă la alte măsuri pentru a se scurge de lichiditate Yen pentru a descuraja speculatorii împotriva monedei, creșterea în continuare preocupările legate de daune la o economie în creștere, la un deceniu scăzut de 5 procente.
Măsurile neașteptate luni de RBI determinat pe unii economiști pentru a reduce previziunile de creștere economică și a atras avertismente că se poate intoarce impotriva către îndepărtându-i pe investiții străine.
“(A RBI) înăsprirea monetare neașteptate ar putea stabiliza bine rupia in urmatoarele saptamani, dar ar putea fi foarte negativ pentru finanțele publice și economia”, a declarat Credit Agricole într-o notă din data de miercuri.
Un oficial familiar cu gândirea RBI a declarat că banca centrală a recunoscut că ar fi obiectivele de echilibrare dificil de a obține un rezultat de succes în vânzarea datoriei, să fie realizat printr-o operațiune de piață monetară.
“Acestea sunt două obiective diferite. Măsurile au fost management monetare, care au avut ca scop reducerea lichidităților. În timp ce de gestionare a datoriei este cu privire la creșterea datoriei de cost-eficient”, a declarat oficialul pentru Reuters, refuzând să fie identificate.
“OMO va fi un exercițiu de management monetar, care este diferit de obiectivul de gestionare a datoriei”, a spus oficialul.
OMOs sunt achiziții de obligațiuni sau de vânzare de către banca centrală de la sânul său de a adăuga sau de scurgere de numerar și nu au implicații de cost pentru guvern, oferind RBI mai multă libertate asupra prețurilor.
La licitațiile săptămânale de obligațiuni efectuate în numele guvernului, cu toate acestea, RBI ar fi mult mai atent de a plăti prea mult interes. Miercuri, acesta a respins toate ofertele într-o vânzare de 2 miliarde de dolari de certificate de trezorerie în numele guvernului.
“Crucial, acesta nu abordează problema de bază a dezechilibrului extern India. Ea a făcut India, mai puțin atractivă pentru investitorii străini și pot reduce intrările de portofoliu necesare pentru a conecta decalajul (de cont curent).”
Rupia a fost aproape de a pierde toate castigurile realizate de la RBI a lansat o apărare a monedei de stoarcere de lichiditate și creșterea ratelor pe termen scurt, punând presiune pe banca pentru a accepta plata randamente mai mari la cele 2 miliarde de dolari de vânzare datorie mai târziu joi.
Reserve Bank of India se datorează de a vinde 120 de miliarde de rupii, prin intermediul operațiunilor de piață deschisă, ca parte a planului său de trei fișe, a prezentat, luni seara, pentru a se scurge bani de pe piață pentru a sprijini Yen, care a pierdut aproape 10 la sută față de dolar de la începe din luna mai.

EU-Asia