Buffett ručak vrijedi i za 1.000.000 $

Buffett je postao jedan od vodećih svjetskih filantropa. On je davanje daleko najveći dio svog bogatstva, vrijedan nekoliko desetaka milijardi. Najveća donacija će ići na Bill & Melinda Gates Foundation, dobrotvorne vodi Buffett je prijatelj, Microsoft (MSFT, Fortune 500) osnivač Bill Gates.
Buffett je također počeo davanje prisegu: Više od 100 milijardera iz cijelog svijeta su se obvezale da doniraju polovicu njihove neto vrijednosti tijekom svog života, ili na njihove smrti.
Svi ponuditelji moraju biti pre-kvalificirani. Natjecanja započela je 2. lipnja. Minimalna ponuda bila je 25.000 dolara. Ručak će se održati u New Yorku steakhouse Smith & Wollensky.
Povezano: Warren Buffett je bika … na ženama
Prihod od aukcije ide u San Francisco ljubavi kliziti. U svojoj 50. godini, GLIDE pokreće niz protiv siromaštva i obrazovne programe. Ona služi gotovo milijun obroka godišnje za siromašne i posluje s budžetom od oko 17 milijuna dolara – četvrtina koji dolazi iz vladinih izvora.
Ovogodišnji vrhu ponude na aukciji je znatno ispod prošlogodišnjeg rekord od 3,5 milijuna dolara, i to je bio najmanji od 2007.
“Mi nikad ne znaš, iz godine u godinu, koliko ćemo podići”, rekao je osnivač GLIDE velečasni Cecil Williams. “Što god prođe, mi ga vidimo kao dar koji je potreban i da se dijeli.”
Budući da je aukcija počela u 2000, on je podigao 15,8 milijuna dolara za organizaciju.
Za 14. godinu, Berkshire Hathaway (BRKA, Fortune 500) CEO Buffett aukciji za ručak poziv na eBayu (eBay, Fortune 500). Pobjednik, kao što je uobičajeno, ponudu anonimno.

EU-Asia