BT snaps up sportieve klanten te stimuleren

De verbetering van de resultaten zijn een taaie kostenbesparende rijden opgelegd door Livingston, die hem in staat stelde om de groep door de economische neergang te sturen door het verhogen van de winst en het dividend, terwijl nog steeds investeren in het supersnelle netwerk en sportrechten gevolgd.
“Ik ben ontzettend trots BT te hebben geleid in de afgelopen vijf jaar,” zei Livingston. “De fundamenten zijn gelegd voor een mooie toekomst en ik ben ervan overtuigd dat BT nog meer vooruitgang onder leiding van Gavin’s en ons getalenteerde team zal maken.”
Livingston, die gaat werken voor de overheid, zal worden vervangen door het hoofd van retail, Gavin Patterson.
De lancering van BT Sport aan het begin van augustus is ontworpen om klanten te binden en het bedrag dat consumenten bereid zijn te betalen te verhogen, terwijl het verminderen van de hoeveelheid abonnees die overlopen naar hun breedband en telefonie te nemen van rivaliserende BSkyB (LSE: BSY.L – nieuws ).
Consumenten lijn verlies van de groep was op het laagste niveau in vijf jaar en het duurde een aandeel van 50 procent op nieuwe breedband toevoegingen aan de markt.
De resultaten onderstreepte de wijzigingen die door de vertrekkende CEO, met de kosten omlaag en de investeringen gericht op een nieuwe glasvezelnetwerk en een tv-dienst om te proberen om de groep terug te keren naar omzetgroei na een vier jaar durende neergang.
“BT blijft goede vorderingen maken, het leveren van een kwartaal met een solide groei van de onderliggende winst voor belastingen,” zei Livingston. “Dit is ondanks de impact van de regelgeving en de aanzienlijke investeringen die we maken voor de toekomst.
“Het is vroeg dag, maar we zijn erg blij met de sterke start in BT Sport. Meer dan een half miljoen huishoudens hebben nu besteld BT Sport en dat is voor de kanalen zelfs hebben gelanceerd.”
Voor het eerste kwartaal daalde de omzet een beter-dan-verwachte 1 procent 4,5 miljard pond ($ 6900000000), met kern winst ook naar beneden 1 procent. Gewoon resultaat voor belasting was echter een stijging met 5 procent en comfortabel voorsprong van consensus te wijten aan de sterke prestatie van de retail divisie.
Meer dan een half miljoen klanten hebben ondertekend tot BT (LSE: BT-AL – news) neem ‘s nieuwe sportdienst, de groep zei op donderdag, als het gemeld een laatste set resultaten onder Ian Livingston om de dop van zijn vijf jaar aan het roer.
De 167-jarige voormalige staatsmonopolie, die in 2008 en 2009 werd gebracht door een reeks winstwaarschuwingen, eerste kwartaal een winst comfortabel vooruit voorspellingen gedreven door zware kostenbesparingen en een goede prestatie van de retail divisie.

EU-Asia