BT snaps deri sportive klientët për të rritur

Rezultatet përmirësimi i kanë ndjekur një makinë të ashpër kosto-prerja e shqiptuar nga Livingston, i cili mundësoi atë që të drejtojë grupin përmes rënies ekonomike duke rritur fitimet dhe dividendi, ndërsa ende duke investuar në rrjetin superfast dhe sportive të drejtave.
“Unë jam jashtëzakonisht krenar që kanë çuar BT gjatë pesë viteve të fundit,” tha Livingston. “Themelet janë në vend për një të ardhme emocionuese dhe unë jam i bindur se BT do të bëjë përparim edhe më shumë nën udhëheqjen Gavin dhe ekipi ynë i talentuar.”
Livingston, i cili do të punojë për qeverinë, do të zëvendësohet nga kreu i shitjes me pakicë, Gavin Patterson.
Fillimin e BT Sport në fillim të gushtit është projektuar për të rritur besnikërinë e konsumatorit dhe sasinë konsumatorët janë të gatshëm të paguajnë, duke reduktuar sasinë e abonentëve të cilët defekt për të marrë broadband e tyre dhe të telefonisë nga BSkyB rivale (LSE: BSY.L – lajme ).
Linja e grupit konsumit humbja ishte në nivelin e saj më të ulët në pesë vjet dhe ai mori një pjesë të 50 për qind për shtesa broadband të reja në treg.
Rezultatet nënvizoi ndryshimet e bëra nga CEO që po largohet, me shpenzimet poshtë dhe investime të fokusuara në një rrjet të fibrave të ri dhe një shërbim televiziv të përpiqen për kthimin e grupit të rritjes së të ardhurave, pas një rënie të katër-vjeçar.
“BT vazhdon të bëjë përparim të mirë, duke dhënë një e katërta e rritjes të ngurta në fitim para tatimit në themel,” tha Livingston. “Kjo është pavarësisht ndikimit të rregullores dhe investime të rëndësishme që ne jemi duke bërë për të ardhmen.
“Kjo është ditë të hershme, por ne jemi shumë të kënaqur me fillimin fortë në BT Sport. Më shumë se gjysmë milionë familje kanë urdhëruar tani BT Sport dhe kjo është para se kanalet kanë nisur edhe”.
Për tremujorin e parë, të ardhurat ishte poshtë një të mirë-se-pritet 1 për qind në 4.5 miliard paund ($ 6900000000), me fitimet bazë edhe poshtë 1 për qind. Fitim Rregullohen para tatimit megjithatë u rrit me 5 për qind dhe të qetë përpara e konsensusit për shkak të Performanca e fortë nga ana e divizionit të shitjes me pakicë.
Më shumë se gjysmë milion konsumatorë kanë nënshkruar për të marrë BT (LSE: BT-AL – lajme) ‘s re sportive shërbimi, grupi tha të enjten, pasi ajo raportoi një grup të rezultateve përfundimtare sipas Ian Livingston për të kapak off e tij pesë vjet në krye.
167-vjeçari ish-monopoli shtetëror, e cila u rrëzua në vitin 2008 dhe 2009 nga një seri të paralajmërimeve fitimprurëse, postuar fitimet e tremujorit të parë të qetë përpara parashikimeve të nxitura nga shkurtimet e kostos të rënda dhe me një performancë të mirë nga ana e divizionit të shitjes me pakicë.

EU-Asia