BT грабва спортни клиенти за увеличаване на

Подобряващите се резултати са следвали труден за намаляване на разходите с кола, наложена от Livingston, което му даде възможност да управлява група през икономическия спад чрез повишаване на печалбите и дивидентите, докато все още се инвестира в мрежата супербърз и спортни права.
“Аз съм изключително горд да са довели BT през последните пет години”, каза Ливингстън. “Основите са в място за вълнуващо бъдеще и аз съм уверен, че BT ще направи още по-голям напредък под ръководството на Гавин и нашия талантлив екип.”
Ливингстън, който ще работи за правителството, ще бъде заменен от ръководителя на дребно, Gavin Patterson.
Стартирането на BT Sport в началото на август е предназначена за увеличаване на лоялността на клиентите и размера на потребителите са готови да платят, като същевременно се намалява размерът на абонати, които дезертират вземат широколентов достъп и телефония от съперник BSkyB (LSE: BSY.L – новини ).
Загуба на потребителите на групата линия е на най-ниското си ниво за последните пет години и отне 50 процента дял на новите попълнения широколентови на пазара.
Резултатите подчерта промените, направени от напускащия главен изпълнителен директор, с ниски разходи и инвестиции са насочени към дадена нова оптична мрежа и услуга телевизия да се опита да се върне в групата за растеж на приходите след четири години спад.
“BT продължава да отбелязва добър напредък, предоставяне друг тримесечие на стабилния ръст на основната печалба преди данъци,” каза Ливингстън. “Това е въпреки въздействието на законодателството и значителните инвестиции, които правим за в бъдеще.
“Това е началото, но ние сме много доволни от силния старт в BT Sport. Повече от половин милион домакинства вече са подредени BT Sport и това е преди каналите са дори започна.”
За първото тримесечие, приходите е определяне на по-добрите от очакваното 1 на сто до £ 4.5 милиарда ($ 6.900 милиарда), с основни доходи и надолу 1%. Коригирана печалба преди данъци обаче се повиши с 5 на сто и комфортно пред консенсус поради силното представяне от сегмент Банкиране на дребно.
Повече от половин милион клиенти са се записали да вземат BT (LSE: BT-AL – News) е нова спортна услуга, групата заяви в четвъртък, тъй като тя отчита последната част на резултатите при Иън Ливингстън да капачка си пет години на кормилото.
В 167-годишният бивш държавен монопол, който беше свален през 2008 г. и 2009 г. с поредица от печалбата предупреждения, публикуван първо тримесечие печалбите комфортно пред прогнози, движени от тежки съкращения на разходите и добро представяне от сегмент Банкиране на дребно.

EU-Asia