Britse uitvinders beweren werelds eerste vliegende fiets

Uitvinders van de vliegende fiets zijn nu op zoek naar ondersteuning throughKickstarter en hebben tot nu toe ongeveer hief een tiende van hun $ 78.000 doel. Een film van de Paravelo in actie is te zien op YouTube.
Nou, nu die fantasie werkelijkheid met de uitvinding van de Paravelo vliegende fiets kan zijn.
Een paar van de vlucht enthousiastelingen, John Foden, 37, en Yannick Read, 42, hebben een twee-wielige fiets bedacht – gedoopt de XploreAir Paravelo – die transformeert in een vliegtuig. De Britse uitvinders zeggen dat het ‘s werelds eerste volledig functionele vliegende fiets.
De machine kan rijden met snelheden van maximaal 15 mijl per uur op de weg en 25 mijl per uur in de lucht bereiken hoogtes tot 4000 meter.
“De gebroeders Wright waren voormalige fietsmonteurs dus er is een echte verbinding tussen fietsen en de geboorte van gemotoriseerde vlucht, dat is heroverd in de geest van de Paravelo,” zegt-maker John Foden.
Herinner je je die scène in “E.T.” waar de kinderen weg te vliegen op hun BMX? Na het zien van het, heb je ook wilt je fiets pedaal in de straat, over je huis en langs de maan?
Foden en Lees hopen dat bij $ 16.000 de Paravelo zal aanspreken binnenstedelijke vlucht hobbyisten, en geloven dat het ook bruikbaar als een kan worden “kosteneffectief luchtverkenning voertuig voor boswachters en grenswachten.”
De vliegende fiets ziet eruit als een gewone fiets aangesloten op een lichtgewicht trailer, die een gigantische fan, brandstof voor de motor van het ding en de flexibele inklapbare vleugel herbergt. Zowel het casco en motor zijn gemaakt van vliegtuig aluminium.
De fiets kan worden losgekoppeld van de trailer voor binnenstedelijke gebruik, dan dokken om te vormen van een ‘para-trike’ voor take-off. Om te vliegen, zijn de fiets en de aanhanger aan elkaar vastgemaakt, de vleugel wordt ontrold en een elektrische starter vuurt de biobrandstof aangedreven 249cc motor. Vermoeide Tour de France concurrenten zou willen om deze optie te overwegen alvorens op een bijzonder lastige heuvel beklimmen.
De Paravelo heeft een lange strook van open terrein, vrij van obstakels voor het opstijgen. Eenmaal in de lucht, kan het in de lucht blijven tot drie uur. Als het eenmaal in de lucht, uitvinders van de vliegende fiets zeggen dat het bestuurt als een conventionele ventilator aangedreven paraglider.
De ventilator kan ook volledig worden losgemaakt van haar huisvesting en direct vastgebonden op je rug. Gedragen als dit, is geen vergunning nodig om het te vliegen in veel landen – waaronder de VS en het VK – maar de Verenigde Staten Powered Paragliding Association beveelt ingespannen een goede training.
Dus tenzij je het al eerder hebt gedaan, buiten het dichtst klif in uw nieuwe Paravelo springen wordt niet aanbevolen.
Lees: High school tiener bouwt eenmans onderzeeër
De fiets is klein genoeg om te worden gemaakt op het openbaar vervoer, en de hele auto kan worden opgeborgen in een garage of gedragen trap omhoog en opgeslagen thuis.
Foden zegt dat hij sinds zijn jeugd en gelezen had altijd al een vliegende fiets te construeren.
“We leven in Kingston-upon-Thames, aan de rand van Londen, twee minuten lopen van de geboorteplaats van de Sopwith Aviation Company – een Brits vliegtuig bedrijf dat gebouwde vliegtuigen, waaronder de Sopwith Camel voor de Koninklijke Luchtmacht in Wereldoorlog I , “zei hij. “We brachten onze jeugd paardrijden fietsen en dromen van de vlucht.”

EU-Asia