Briter mindre bekymrede finanser

Indekset måler stemningen blandt pant indehavere steg til et rekordniveau på 42,0 mens de i kommunalt boligbyggeri var langt det mest pessimistiske på 33,4.
Deloittes følelser indekset steg til -29 procent fra -36 procent denne tid sidste år. Responses flagede voksende tillid til den økonomiske klima og en kraftig reduktion i forbrugernes bekymringer om gæld, med den pågældende foranstaltning bedre til -8 procent i andet kvartal fra -15 procent i de samme tre måneder af 2012.
En separat meningsmåling af Deloitte viste forbrugerne er mindre pessimistisk deres disponible indkomst end på noget tidspunkt siden sin undersøgelse startede i 2011, og mere villige til at bruge penge på skønsmæssige elementer såsom ferier og spise ude.
Forbedringen stemmer overens med stigende tegn på økonomisk opsving i Storbritannien. Tal i næste uge ventes at vise, at økonomien – to tredjedele, der er drevet af privatforbruget – steg med 0,6 procent i andet kvartal, dobbelt så hurtigt som i den første.
“Tegn på et vedvarende opsving på tværs den britiske økonomi og en tilsvarende stigning i arbejdsmarkedsforholdene var nøglefaktorer i at lindre presset på forbrugernes budgetter,” siger Tim Moore, senior økonom ved Markit.
Men undersøgelsen understregede også voksende splittelse mellem den offentlige og private sektor.
Markit finansielle optimisme indeks for dem i den private beskæftigelse steg til 51,2 i juli, mens offentligt ansatte – som regeringens stramninger drev er hårdest ramt – var mere pessimistiske på 42,4.
Privatforbruget er typisk følsom over for både arbejdsmarkedet og renten, og med låneomkostninger tippet til at bo på rekordlav for en overskuelig fremtid, billigere realkreditlån også kigget til at spille en rolle.
Briter er mindre bekymrede deres finanser og mere villige til at plaske den kontante, to undersøgelser viste mandag, selvom folk ansat og husede af staten føler sig mere usikre.
Survey compiler Markit sagde sin Household Finance Index steg til 41,5 i juli fra 40,8 i juni. Det var den fjerde stigning i de fem måneder, og det højeste niveau siden meningsmåling begyndte i februar 2009.

EU-Asia