Britanikët më pak të shqetësuar në lidhje me financat por ndarjet zgjerojnë

Indeksi matjen ndjenje midis mbajtësve peng u rrit në një të lartë rekord prej 42.0 ndërsa ato në strehim të autoritetit lokal ishin shumë më pesimiste, në 33.4.
Indeksi i Deloitte ndjenjë u rrit në -29 për qind nga -36 për qind këtë kohë vitin e kaluar. Përgjigjet flamur rritje besimin në klimën ekonomike dhe një reduktim të mprehtë në shqetësimet rreth borxhit të konsumit, me masës përkatëse për përmirësimin -8 për qind në tremujorin e dytë nga -15 për qind në tre muajt e njëjtë të vitit 2012.
Një sondazh i veçantë nga Deloitte tregoi konsumatorët janë më pak pesimistë në lidhje me të ardhurat e tyre sesa të disponueshme në çdo kohë që nga viti Hulumtimi i tij ka filluar në vitin 2011, dhe më të gatshëm për të shpenzuar para në artikuj diskrete të tilla si festat dhe të hahet jashtë.
Përmirësimi tallies me shenja në rritje të rimëkëmbjes ekonomike në Britani. Shifrat javën e ardhshme pritet të tregojnë se ekonomia – dy të tretat e të cilave është shtyrë nga shpenzimet e konsumit – u rrit me 0.6 për qind në tremujorin e dytë, dy herë aq shpejt sa në të parë.
“Shenjat e një rimëkëmbje të qëndrueshme në të gjithë ekonominë në Mbretërinë e Bashkuar dhe një përmirësim korresponduese në kushtet e tregut të punës ishin faktorë kyç në zbutjen variacione mbi buxhetet e konsumit,” tha Tim Moore, ekonomist i lartë në Markit.
Por studimi gjithashtu nënvizoi ndarjet në rritje ndërmjet sektorëve publikë dhe privatë.
Indeksi optimizmi Markit financiare për ata në punësim privat u rrit në 51.2 në muajin korrik, ndërsa punonjësit e sektorit publik – të cilin makinë shtrënguese të qeverisë ka goditur më rëndë – ishin më pesimistë në 42.4.
Shpenzimet e konsumit zakonisht është e ndjeshme për tregun e punës dhe të normave të interesit, dhe me kostot e huamarrjes informoi për të qëndruar në lows rekord për të ardhmen e parashikueshme, hipotekat më të lirë gjithashtu dukej të jetë duke luajtur një rol.
Britanikët janë më pak të brengosur për financat e tyre dhe më të gatshëm për spërkatje të holla, dy anketa tregoi të hënën, edhe pse njerëz të punësuar dhe të strehohen nga shteti ndjehen më të pasigurt.
Anketa përpilues Markit tha Financave saj Shtëpiake Indeksi u rrit në 41.5 nga 40.8 në korrik në qershor. Kjo ishte rritja e katërt në pesë muaj dhe niveli më i lartë që nga sondazhi filloi në shkurt 2009.

EU-Asia