Brazilok harcolni kormány hulladék

Míg dicséri a nagyrészt békés tüntetéseket, Rousseff mondta, hogy amit ő jellemezte, mint “elszigetelt és kisebb erőszakos cselekmények” kell szembe “erőteljesen”.
Kormányzati tisztviselők azt mondják, hogy felismerik a tiltakozó a szólásszabadság, de hiányzik egy egységes üzenetet a tüntetők.
Az ország befektetési a világbajnokság és olimpia magában foglalja a pénzt az egészségügyi és a tömegközlekedési projektek néhány olyan tüntetők aggodalmait, helyettes sportminiszter Luis Fernandes mondta.
“Nincs semmi ellentmondásos között szervez a World Cup és a befektetés az egészségügy és az oktatás,” mondta.
Itt vagy? Fényképek megosztása vagy videó, de marad biztonságos
A tiltakozások szerveznek nagyrészt egyetemisták és a csoport az úgynevezett szabad viteldíj mozgalom, amely azt akarja, hogy a tömegközlekedés ingyenes legyen.
A tiltakozások követik a hét kisebb tüntetések kezdődött válaszul azt tervezi, hogy a viteldíjak a brazil tömegközlekedési csomópontokhoz, 3-3,20 real (1,38 $ a $ 1,47), de kiszélesítette a szélesebb tiltakozások a gazdasági és társadalmi kérdések sújtó az országot.
Tüntetők azt mondják, hogy mérges, többek között kormányzati döntések pénzt költeni a világbajnokság és más projektek javulás helyett egészségügy, az oktatás és más szociális programok.
Brazília épít stadionok és az infrastruktúra modernizálása előtt a világbajnokság és a 2016-os olimpiai játékok, az események, hogy tegye a világ elsősorban a latin-amerikai ország 201 millió ember.
Rendőrség a legtöbb állt vissza, de taszította aki megpróbált belépni a kormányzati épület a dagasztás ablakai a rendőrséggel akadályokat.
Brazilok azt mondják, dühösek a magas adók, a korrupció, és a pazar kiadások a közelgő világbajnokság futball-bajnokság, többek között a panaszok. Tüntetések hétfőn volt a legnagyobb az országban legalább 20 év.
Dilma Rousseff elnök kedden az üzenet meghallgatásra.
“A közvetlen üzenetet az utcán több állampolgárság, a jobb iskolák, kórházak jobb, a jobb egészség, a közvetlen részvétel,” mondta egy országos televíziós beszédében. “A kormány megpróbálja, és elkötelezett a társadalmi átalakulás.”
Az érzés között a tüntetők, hogy ők fizetnek egy olyan rendszert, amely nem adja vissza elég cserébe.
“Ez mind a nemzeti prioritásokat,” mondta Fernando Jones, a CNN iReporter, aki részt vett tüntetések a Rio de Janeiro. “Azt akarjuk, az egészségügy, az oktatás akarunk.”
Brazilok, mint ő maga találja magát azt kérdezi, hogy a kormány a az adót a polgárai számára, miközben figyelte, ahogy milliók költenek felkészülés a világbajnokság és a 2016-os olimpiai játékok.
Sao Paulo a jelenet egy éjszakát a tiltakozások Brazíliában, a tüntetők szólított fel a kormány jobban megfeleljenek a brazilok igényeit.
Tüntetések már színpadra a nagyobb városokban szerte az országban, de a Sao Paulo volt a középpontja a keddi indulók.
A több ezer, akik összegyűltek többnyire békés, és a légkör szinte ünnepi. De legalább egy kis csoportja sikertelenül próbálta kényszeríteni az utat egy önkormányzati épület.

EU-Asia