Brazilienii lupta peste deșeuri guvern

În timp ce lauda protestele pașnice, Rousseff a spus că ceea ce a caracterizat ca fiind “acte izolate și minore de violență”, trebuie să se confrunte “cu vigoare.”
Oficialii guvernamentali spun că recunoaște libertatea protestatarilor de exprimare, dar că există o lipsă de un mesaj unificat de demonstranți.
De investiții al țării pentru Cupa Mondială și Jocurile Olimpice include bani pentru proiecte de transport public care răspunde unora dintre preocupările protestatarilor sănătate și, a declarat ministrul adjunct al Sportului Luis Fernandes.
“Nu este absolut nimic contradictoriu între organizarea unui Cupa Mondială și investițiile în sănătate și educație”, a spus el.
Ești acolo? Partaja fotografii sau video, dar rămâne în condiții de siguranță
Protestele sunt organizate în mare parte de către studenți și un grup numit Mișcarea Fare gratuit, care dorește transportul public să fie gratuit.
Protestele urmează o săptămână de demonstrații mai mici, care au început în răspuns la planurile de a crește tarifele pentru sistemul de transport public din Brazilia, 3-3.20 reali (1.38 dolari la 1.47 dolari), dar s-au extins în proteste mai largi asupra unor probleme economice și sociale care afectează țara.
Protestatarii spun că sunt supărat despre, printre altele, hotărâri de guvern pentru a cheltui bani pe Cupa Mondială și alte proiecte în loc de imbunatatirea asistentei medicale, educație și alte programe sociale.
Brazilia este construirea de stadioane și modernizarea infrastructurii sale înainte de Cupa Mondială din 2016 și Jocurile Olimpice, evenimente care vor pune accent din lume pe națiune din America Latină de 201 de milioane de oameni.
Poliția pentru cea mai mare parte a stat înapoi, dar respins pe cei care au încercat să intre în clădirea guvernului de bashing ferestre cu bariere de poliție.
Brazilienii spun că sunt supărat despre impozitele mari, corupția și cheltuielile generos pe viitoarea turneul Cupei Mondiale de fotbal, printre alte plângeri. Protestele de luni au fost cele mai mari din țară, în cel puțin 20 de ani.
Președintele Dilma Rousseff a declarat marți mesajul lor a fost a fi audiat.
“Mesaj direct de pe străzi este mai cetățenie, școli mai bune, spitale mai bune, sănătate mai bună, pentru participare directă”, a spus ea într-un discurs televizat la nivel național. “Guvernul meu încearcă și angajamentul de a transformare socială.”
Sentimentul în rândul protestatarilor este că plătesc într-un sistem care nu este le da înapoi suficient în schimb.
“Este vorba despre prioritățile naționale”, a declarat Fernando Jones, un iReporter CNN, care a participat la protestele din Rio de Janeiro. “Vrem sănătate, vrem educație.”
Brazilienii ca el se intreaba cum guvernul folosește taxele pentru cetățenii săi, în timp ce uitam ca milioane de oameni sunt cheltuite pe pregătirile pentru Cupa Mondială din 2016 și Jocurile Olimpice.
Sao Paulo este scena de o noapte de proteste în Brazilia, cu demonstranții care cer un guvern mai receptiv la nevoile brazilieni “.
Protestele au fost organizate în marile orașe din țară, dar Sao Paulo a fost punctul central al marșuri de marți.
De mii de oameni care s-au adunat au fost în mare parte pașnice, iar atmosfera a fost aproape festivă. Dar, cel puțin un mic grup a încercat fără succes să forțeze într-o clădire municipale.

EU-Asia