Brazilians perang saka pemerintah sampah

Nalika praising sing mbantah umumé tentrem, Rousseff bilih apa kang ditondoi minangka “didhewekaken lan suntingan Para Rasul saka panganiaya” kudu nyudhuk “karo vigor.”
Pemerintah pejabat ngomong padha ngenali kabebasan ing protester iku expression, nanging ana lack saka pesen ndadekake siji saka demonstrators.
Negara iku investasi kanggo Piala Donya lan Olimpiade kalebu dhuwit kanggo kasarasan lan nganggo transportasi umum proyek sing alamat sawetara saka demontran ‘uneg-uneg, Wakil Mentri Olahraga Luis Fernandes ngandika.
“Ana pancen boten contradictory antarane sing ngatur menyang Piala Donya lan nandur modal ing kasehatan lan pendidikan,” ngandika.
Apa ana? Nuduhake foto utawa video, nanging tetep aman
Sing mbantah sing kang diatur dening umumé Universitas mahasiswa lan grup disebut gratis Gerakan beya, kang kepengin nganggo transportasi umum kanggo dadi gratis.
Sing mbantah tindakake a minggu saka cilik demontrasi sing wiwit kanggo nanggepi plans kanggo nambah rego karcis kanggo Brazil kang umum sistem transportasi, saka 3 kanggo 3,20 reais ($ 1.38 kanggo $ 1.47), nanging wis broadened menyang luwih akeh mbantah liwat ekonomi lan sosial masalah plaguing negara.
Demontran ngomong lagi duka bab, antarane liyane iku, pamaréntah pancasan nyawisaken dhuwit ing Piala Donya lan proyèk liya tinimbang Ngapikake Health care, pendidikan lan sosial program.
Brazil wis Building stadiums lan revamping menehi fasilitas ahead ing Piala Donya lan 2016 Olympic Games, acara sing sijine fokus ing donya ing Amérika Latin bangsa saka 201 yuta wong.
Polisi kanggo sisih paling ngadeg maneh, nanging repelled sing sing upaya kanggo ngetik bangunan pamaréntah dening bashing sawijining jendhela karo polisi alangan.
Brazilians ngomong lagi duka babagan dhuwur pajak, corruption, lan lavish mbuwang ing mbesuk Piala Donya turnamen bal-balan, antarane liyane keluhan. Mbantah dening para paling gedhé ing negara paling sethithik 20 taun.
Presiden Dilma Rousseff ngandika ana sing pesen kang krungu.
“Pesen langsung saka lurung-lurung iku luwih kewarganegaraan, luwih apik sekolah, rumah sakit luwih apik, luwih apik kesehatan, kanggo langsung partisipasi,” dheweke ngandika ing alamat karya televised. “Kula pemerintah wis nyoba lan setya sosial pepindahan.”
Koyo antarane demontran iku lagi mbayar menyang sistem sing ora menehi wong bali cukup ing bali.
“Nanging kabeh babagan nasional prioritas,” ngendikane Fernando Jones, a iReporter CNN sing melu ing mbantah ing Rio de Janeiro. “We pengin kesehatan, kita arep pendidikan.”
Brazilians kaya awake golek piyambak takon carane pamaréntah digunakake sing pajak kanggo sawijining warga, nalika nonton minangka yuta sing ngginakaken ing ancang-ancang kanggo Piala Donya lan 2016 Olympic Games.
Sao Paulo punika pemandangan liyane wengi kang mbantah ing Brazil, karo demonstrators nelpon kanggo pemerintah liyane responsif kanggo Brazilians ‘kabutuhan.
Mbantah wis gelaran ing kutha-kutha utama tengen negara, nanging Sao Paulo ana titik fokus kang ana iku marches.
Ing ewu sing padha biasane padha rukun, lan kaanan iki meh perayaan. Nanging ing paling cilik siji klompok unsuccessfully upaya kanggo meksa cara sing dadi bangunan kotamadya.

EU-Asia