Brazilci boj nad vladne odpadkov

Medtem ko je pohvalila predvsem mirne demonstracije, Rousseff je dejal, da tisto, kar je značilno za “osamljene in manj nasilna dejanja,” je treba soočiti “z odločnostjo.”
Vladni uradniki pravijo, da prizna svobodo protester je govora, ampak da je pomanjkanje enotne sporočila protestnikom.
Naložbe v državi za svetovni pokal in olimpijske igre vključuje denar za projekte javnega prevoza, ki obravnavajo nekatere skrbi protestnikov ‘in zdravje, namestnik minister za šport Luis Fernandes je dejal.
“Obstaja absolutno nič protislovna med organizacijo svetovnega prvenstva in vlaganja v zdravje in izobraževanje,” je dejal.
Ali ste tam? Skupna raba fotografij ali video, vendar so varni
Protesti, ki so v veliki meri organizirajo študentje in skupino, imenovano Prosti Fare gibanje, ki želi javni prevoz, da je brezplačno.
Protesti sledijo teden manjše demonstracije, ki se je začela v odzivu na načrte za povečanje cene vozovnic za sistem javnega prevoza Brazilije, 3-3,20 reais ($ 1.38 do $ 1,47), vendar so se razširile v širših protestov več kot gospodarskih in družbenih vprašanj, ki tarejo državo.
Protestniki pravijo, da so jezni, med drugim pa so vladne odločitve, da bi porabili denar na svetovnem pokalu in druge projekte, namesto k izboljšanju zdravstvenega varstva, izobraževanja in druge socialne programe.
Brazilija gradi stadione in prenovo svoje infrastrukture pred svetovnim prvenstvom in olimpijskimi igrami 2016 dogodkov, ki bodo dani na svetu poudarek na latinskoameriški narod 201 milijon ljudi.
Policija za večino del je znašala nazaj, ampak odganja, ki so poskušali vstopiti v vladno stavbo, ki ga razbili svoje okno s policijskimi ovir.
Brazilci pravijo, da so jezni zaradi visokih davkov, korupcijo in razsipen porabe na prihajajočem svetovnem prvenstvu nogometni turnir, med drugim pritožb. Protesti v ponedeljek je bilo največje v državi, v vsaj 20 let.
Predsednik Dilma Rousseff je v torek njihovo sporočilo pa je bilo slišati.
“Neposredno sporočilo z ulic, je za več državljanstva, boljših šol, boljše bolnišnice, boljšega zdravja za neposredno sodelovanje,” je dejal v televizijskem nagovoru na nacionalni ravni. “Moja vlada poskuša in se zavezali k družbeno preobrazbo”.
Občutek med protestniki je, da jih plačujejo v sistem, ki se jim ne daje dovolj nazaj v zameno.
“To je vse o nacionalnih prednostnih nalog,” je povedal Fernando Jones, CNN iReporter, ki so sodelovali v protestih v Riu de Janeiru. “Želimo, zdravje, želimo izobrazbo.”
Brazilci kot sam znajdejo sprašuje, kako vlada uporablja svoje davke za svoje državljane, medtem ko gledajo kot na milijone porabili za priprave na svetovno prvenstvo in olimpijske igre 2016.
Sao Paulo je prizorišče druge noči protestov v Braziliji, s protestniki pozivajo k vladi bolj odzivno na potrebe Brazilce.
Protesti so bili zastavljeni v večjih mestih po vsej državi, vendar Sao Paulo je bil osrednja točka pohodov v torek.
Na tisoče, ki so se zbrali bili večinoma mirno, vzdušje je bilo skoraj praznično. Ampak vsaj ena majhna skupina neuspešno poskušal na silo svojo pot v občinski stavbi.

EU-Asia