Brasilianerne kæmpe over ‘regeringens affald

Mens rose stort set fredelige protester, Rousseff sagde, at det, hun karakteriseres som “isolerede og mindre voldshandlinger” skulle blive konfronteret “med kraft.”
Embedsmændene siger, at de anerkender demonstrant ytringsfrihed, men at der er en mangel på en samlet besked fra demonstranterne.
Landets investering for VM og OL omfatter penge til sundhed og offentlig transport projekter, som tager nogle af demonstranternes bekymringer, sagde vice Sports minister Luis Fernandes.
“Der er absolut intet selvmodsigende mellem organisere en World Cup og investere i sundhed og uddannelse,” sagde han.
Er du der? Del billeder eller video, men bo sikkert
Protesterne bliver tilrettelagt stort set af universitetsstuderende og en gruppe kaldet Free Fare Movement, som ønsker offentlig transport skal være gratis.
Protesterne følger en uges mindre demonstrationer, der begyndte som reaktion på planer om at øge billetpriserne for Brasiliens offentlige transportsystem, 3-3,20 reais ($ 1,38 til $ 1,47), men har udvidet det i bredere protester over økonomiske og sociale spørgsmål plager landet.
Demonstranter siger, at de er vrede over, blandt andet regeringens beslutninger at bruge penge på World Cup og andre projekter i stedet for at forbedre sundhedspleje, uddannelse og andre sociale programmer.
Brasilien bygger stadioner og omlagt sin infrastruktur forud for VM og OL 2016, arrangementer, der vil sætte verdens fokus på den latinamerikanske nation af 201 millioner mennesker.
Politiet for det meste stod tilbage, men frastødt dem, der forsøgte at komme ind i regeringsbygningen ved bashing sine vinduer med politiets barrierer.
Brasilianerne siger, at de er vrede over høje skatter, korruption og overdådige udgifter på den kommende World Cup fodbold turnering, blandt andre klager. Protester mandag var de største i landet i mindst 20 år.
Præsident Dilma Rousseff sagde tirsdag deres budskab blev hørt.
“Den direkte besked fra gaderne er for mere statsborgerskab, bedre skoler, bedre hospitaler, bedre sundhed, til direkte deltagelse,” sagde hun i et nationalt tv-adresse. “Min regering forsøger og engageret i social forandring.”
Følelsen blandt de protesterende er, at de betaler ind i et system, der ikke giver dem nok tilbage til gengæld.
“Det handler om nationale prioriteter,” siger Fernando Jones, en CNN iReporter som deltog i protester i Rio de Janeiro. “Vi ønsker sundhed, vi ønsker uddannelse.”
Brasilianere som ham selv finde sig selv spørger, hvordan regeringen bruger deres skat for borgerne, mens du ser som millioner er brugt på forberedelserne til VM, og til OL 2016.
Sao Paulo er skueplads for endnu en nat af protester i Brasilien, med demonstranter kræver en regering mere lydhøre over for brasilianere behov.
Protester er blevet iscenesat i større byer over hele landet, men Sao Paulo var omdrejningspunktet for tirsdagens marcher.
De tusinder, der samledes meste var fredelige, og atmosfæren var næsten festligt. Men i det mindste én lille gruppe forgæves forsøgt at tvinge deres vej ind i en kommunal bygning.

EU-Asia