Brasilialaiset taistelevat hallituksen jätteiden

Vaikka ylistäen pitkälti rauhanomaisiin mielenosoituksiin, Rousseff sanoi, että mitä hän luonnehtia “eristetty ja pienet väkivallanteot” olisi vastassaan “tarmokkaasti.”
Hallituksen virkamiehet sanovat he tunnustavat mielenosoittaja ilmaisunvapautta, mutta että on epäyhtenäinen viestin mielenosoittajia.
Maan investointi-kisojen ja olympialaisten sisältää rahaa terveys-ja julkisen liikenteen hankkeita, joiden tavoitteena on puuttua mielenosoittajien huolenaiheet, sijainen Urheilu ministeri Luis Fernandes sanoi.
“Siinä ei ole mitään ristiriitaista välillä järjestää World Cup ja investoimalla terveydenhuoltoon ja koulutukseen”, hän sanoi.
Oletko siellä? Jaa valokuvia tai videota, mutta pysy turvassa
Mielenosoitukset ovat järjestetty pääasiassa yliopisto-opiskelijoiden ja ryhmä nimeltä Vapaa Fare Movement, joka haluaa joukkoliikenne on maksutonta.
Protestit seurata viikon pienempiä mielenosoituksia joka alkoi vastauksena suunnitelmia lisätä hinnoista Brasilian joukkoliikenne, 3-3,20 real ($ 1,38 1,47 dollaria), mutta on laajentunut osaksi laajempia protesteja taloudelliset ja sosiaaliset kysymykset vaivaavat maata.
Mielenosoittajat sanovat ovat vihaisia, muun muassa hallituksen päätökset rahaa World Cup ja muiden hankkeiden sijaan parantaa terveydenhuollon, koulutuksen ja muiden sosiaalisten ohjelmien.
Brasilia rakentaa stadioneita ja uudistamalla sen infrastruktuuri ennen World Cup ja 2016 olympialaiset, tapahtumia, jotka laittaa maailman keskittyvät Latinalaisen Amerikan kansa 201 miljoonaa ihmistä.
Poliisi suurimmaksi osaksi seisoi takaisin, mutta torjui ne, jotka yrittivät päästä hallituksen rakennuksen soimaan sen ikkunat poliisin esteitä.
Brasilialaiset sanovat vihainen korkeat verot, korruptio ja runsas menojen tulevan World Cup jalkapalloturnaus muun valituksia. Protestit maanantaina oli suurin maassa vähintään 20 vuotta.
Presidentti Dilma Rousseff sanoi tiistaina niiden Viesti on tulla kuulluksi.
“Suora viesti kaduilla on enemmän kansalaisuutta, paremmin kouluissa, parempi sairaalat, parempi terveys, osallistua suoraan”, hän sanoi valtakunnallisesti televisioitu osoite. “Minun hallitus yrittää ja sitoutunut sosiaalista muutosta.”
Tunne joukossa mielenosoittajia on, että he maksavat järjestelmään, joka ei ole heille takaisin tarpeeksi vastineeksi.
“Kyse kansalliset painopisteet”, sanoi Fernando Jones, CNN iReporter jotka osallistuivat mielenosoituksiin Rio de Janeirossa. “Haluamme terveys, haluamme koulutus.”
Brasilialaiset kuten itse joutuvat kysyä, miten hallitus käyttää veronsa kansalaisilleen, kun taas katsella kun miljoonat käytetään valmistelut World Cup ja 2016 olympialaiset.
Sao Paulo on kohtaus toinen yö mielenosoituksia Brasiliassa, jossa mielenosoittajat vaativat hallitusta vastaamaan paremmin brasilialaisten tarpeisiin.
Protestit ovat lavastettuja suurimmissa kaupungeissa eri puolilla maata, mutta Sao Paulo oli keskipiste tiistain marsseja.
Tuhannet, jotka kokoontuivat olivat enimmäkseen rauhallinen, ja tunnelma oli lähes juhlava. Mutta ainakin yksi pieni ryhmä yritetty pakottaa tiensä kunnan rakennus.

EU-Asia