Brasilers es barallen per ‘malbaratament del govern

En elogiar les protestes en la seva majoria pacífiques, Rousseff va dir que el que caracteritza com “actes aïllats i menors de la violència” ha de ser enfrontat “amb vigor”.
Els funcionaris del govern diuen que reconeixen la llibertat del manifestant d’expressió, però que no és la falta d’un missatge unificat als manifestants.
La inversió del país per a la Copa Mundial i els Jocs Olímpics inclou diners per a projectes de transport públic que aborden algunes de les preocupacions dels manifestants i de salut, va dir el viceministre d’Esports, Luis Fernandes.
“No hi ha absolutament res contradictori entre l’organització d’una Copa del Món i la inversió en salut i educació”, va dir.
Estàs aquí? Compartir fotos o de vídeo, però mantenir fora de perill
Les protestes estan sent organitzades en gran part per estudiants universitaris i un grup anomenat Moviment Fare lliure, que vol el transport públic sigui gratuït.
Les protestes segueixen una setmana de manifestacions més petites que es va iniciar en resposta als plans per augmentar les tarifes per al sistema de transport públic de Brasil, 3-3,20 reals (US $ 1,38 a $ 1,47), però s’han ampliat en protestes més àmplies sobre qüestions econòmiques i socials que afecten el país.
Els manifestants diuen que estan enfadats per, entre altres coses, les decisions del govern per gastar diners a la Copa Mundial i altres projectes en lloc de millorar l’atenció de salut, educació i altres programes socials.
Brasil és la construcció d’estadis i la renovació de la seva infraestructura de cara a la Copa del Món i els Jocs Olímpics de 2016, esdeveniments que posaran atenció del món en la nació llatinoamericana de 201 milions de persones.
La policia en la seva majoria estaven de tornada, però van rebutjar els que intentaven entrar a l’edifici del govern d’un cop les finestres amb barreres policials.
Brasilers diuen que estan molestos pels alts impostos, la corrupció i malbaratament en la pròxima Copa del Món de futbol, ​​entre d’altres queixes. Les protestes de dilluns van ser la més gran del país en almenys 20 anys.
La presidenta Dilma Rousseff, va dir dimarts que el seu missatge estava sent escoltada.
“El missatge directe des del carrer és per més ciutadania, millors escoles, millors hospitals, millor salut, per a la participació directa”, va dir en un discurs televisat a nivell nacional. “El meu govern està tractant i compromesa amb la transformació social.”
La sensació entre els manifestants és que estan pagant a un sistema que no està donant de nou prou a canvi.
“Tot és qüestió de prioritats nacionals”, va dir Fernando Jones, iReportero CNN que va participar en les protestes a Rio de Janeiro. “Volem que la salut, l’educació que volem.”
Brasilers com ell es pregunten com el govern utilitza els seus impostos als seus ciutadans, mentre veu com milions es gasten en la preparació de la Copa del Món i els Jocs Olímpics de 2016.
Sao Paulo és l’escenari d’una nit de protestes al Brasil, amb els manifestants que demanen un govern més sensible a les necessitats dels brasilers.
Les protestes s’han representat en les principals ciutats de tot el país, però São Paulo va ser el punt focal de les marxes de dimarts.
Els milers que es van reunir eren majoritàriament pacífiques, i l’ambient era gairebé festiu. Però almenys un grup petit, sense èxit, va tractar de forçar el seu camí en un edifici municipal.

EU-Asia