Brasil reformes podien anar a votar

El president ha donat suport a les protestes com una expressió de la llibertat d’expressió, però ha advertit contra els actes esporàdics de saqueig i violència que s’han registrat.
Dilluns, Rousseff es va reunir amb representants del Moviment de tarifa lliure de Sao Paulo. Va ser la seva primera trobada amb líders de la protesta.
últimes setmanes han vist les majors manifestacions en dècades, amb desenes de milers als carrers en ciutats de tot el país.
Les protestes van començar amb indignació per un augment en la tarifa de transport públic, però es van disparar ràpidament per abastar una sèrie de queixes contra el govern.
Rousseff el dilluns respondre directament a algunes de les demandes dels manifestants, destacant cinc “pactes” en qüestions socials.
Aquestes propostes s’alineen amb les tornades que més s’escolta durant les protestes – que els diners es malgasta en lloc de ser utilitzat per millorar la situació dels brasilers.
“Juntament amb el poble podem resoldre grans problemes”, va dir Rousseff. “No hi ha raó per estar inert, complaent o dividida.”
Entre els que era una proposta d’un referèndum “per fer les reformes polítiques que necessita el país”, va dir.
El missatge que el govern està escoltant dels manifestants és que volen més canvi ràpid, va dir Rousseff.
“Els carrers ens estan dient que el país vol serveis públics de qualitat, que volen que els mecanismes més eficaços per combatre la corrupció que assegurin el bon ús dels diners públics, que volen que la representació política que es respira en una societat on, com he dit abans, la ciutadania – – i no el poder econòmic – es posa en primer lloc “, va dir.
Ella va parlar en una reunió amb els governadors i alcaldes.
Altres de les seves recomanacions:
– La responsabilitat fiscal amb èmfasi en el control de la inflació i l’estabilitat econòmica.
– L’acceleració de la inversió en la cura de la salut, incloent els diners per als hospitals i centres de salut, els incentius perquè els metges de la pràctica en les zones necessitades, i la contractació de metges estrangers on hi ha mancances.
– Millores en el transport públic per una suma de 50 milions de reals ($ 22000000000 EUA), la nova infraestructura, i un consell nacional de transport.
– Impulsar l’educació pública demanant al Congrés a deixar de banda el 100% dels ingressos del petroli per a les escoles.
Molts governs estatals ja havien invertit els augments de tarifes que havien estimulat les protestes, però al fer-ho no frenar les protestes.
Arran de les protestes massives contra el govern, el president del Brasil, Dilma Rousseff, va proposar un referèndum com una forma de col · locar la reforma política en mans del públic.

EU-Asia