Boom-ul de traficul de droguri din Hong Kong

Prieto Vazquez, 29, a fost prins cu 538 kg de cocaină (aproximativ 1.285 de lire sterline), în valoare de aproximativ 65 de milioane de dolari. Ea a fost printre un grup de cinci mexicani și un american – inclusiv soțul ei Josué Mario Bravo Galindo – că poliția a arestat în Tuen Mun, nordul Hong Kong, în septembrie, 2011.
Fiul lor de trei ani, a fost, de asemenea, luat în custodie în urma unui raid.
“Copilul meu este cel mai important lucru din viața mea”, a spus Prieto Vazquez, în timpul procesului său în luna mai.
Cazul de droguri a subliniat rolul Hong Kong joacă ca un punct de oprire într-o meserie plină expansiune între producătorii de medicamente din America Latină și o piață în creștere de droguri ilegale în China continentală. Judecătorul Gareth Lugar-Mawson, prezida cazul, a declarat în timpul procesului că “majoritatea de care cocaina ar merge cel mai probabil din Hong Kong în continent.”
Autoritățile au confiscat din ce în ce mai mari transporturi de droguri ilegale de-a lungul ultimilor ani, ca apetitul continent pentru așa-numitele droguri de lux, cum ar fi cocaina creste.
De la 2011 bustul, recordul Hong Kong-ului a fost rupt în 2012, cu un atac de apoplexie 649 kilogram, care a fost în valoare de 98 milioane $.
În timp ce Hong Kong are fraze puternice pentru trafic de droguri, nu există nici o pedeapsă capitală pentru infractori, spre deosebire de China continentală, făcând din oraș un mesaj de tranzit preferat pentru traficanții de droguri, spun expertii.
Procurorul John Murray a întrebat de ce călătoria lor în Asia a fost să ia șapte săptămâni, deoarece acest lucru ar însemna Prieto Vazquez-ar fi avut nevoie de timp de vacanță substanțială de asistenta medicala ei loc de muncă asistent în Mexic.
Numărul de traficanți mai mici, numite de catâri, de asemenea, a crescut brusc în închisorile locale. Un an în urmă, 20 de columbieni au fost prinși la frontierele din Hong Kong care transportă cantități mici de droguri pe ele. Începând cu aprilie 2012, consulatul local, a înregistrat 45 de noi arestări.
Prieto Vazquez susține că dificultățile forțat familia sa în traficul de droguri.
În timpul procesului de două săptămâni, soțul ei a spus instanței că a ajuns într-o datorie 35.000 dolari, cu rechinii de împrumut în Mexic. Imposibilitatea de a rambursa și sub amenințări de violență, i sa oferit posibilitatea de a “lucra pe” datoria.
“Mi sa spus că am avut de a veni la Hong Kong și, aici, aș primi instrucțiuni suplimentare”, a declarat Bravo Galindo din boxa martorilor. Dar sa terminat cu întreaga familie în custodie în Hong Kong, în funcție de apărare Prieto Vazquez “.
Soțul ei, Bravo Galindo, a primit o sentință mai ușoară pentru pledoaria sa vinovat și a fost închis timp de 24 de ani și opt luni.
Între timp, copilul lor va fi ridicată de rude ale tatălui în Mexic. El va petrece timp cu diferiți membri ai familiei sale, dar nu vor cunoaște o viață de familie stabila, Odeberg a declarat în instanța de judecată.
Soțul ei a încercat să înșele poliție în spatele fațadei unui tur de familie, Prieto Vazquez “avocatul apărării Keith Odeberg a declarat în instanța de judecată.
“Bravo Galindo sub presiune [soția] să vină la Hong Kong și de a folosi [familia sa] ca acoperire – care a fost agenda lui secretă”, a spus Odeberg în declarația sa de închidere, pentru a justifica cererea clientului său nu știa despre narcoticele .
Legea mexican permite un concediu plătit de șase până la 12 zile anual pentru persoane la începutul carierei lor. Murray a pus la îndoială povestea familiei sale în timpul interogatoriului de Bravo Galindo.
“Am de gând să pun să (te), care vă mint”, a declarat martorul 33 de ani. Bravo Galindo, printr-o traducere spaniolă, a negat.
În timpul declarațiile sale în instanța de judecată, Prieto Vazquez a susținut nevinovăția ei. Autoritățile au arestat mers pe jos ei dintr-un depozit din nordul Hong Kong, unde s-au gasit sute de kilograme de cocaină și șase kilograme de droguri au fost în poșetă.
“Eu nu pot dovedi că eu nu știam că sunt droguri în geanta mea, dar eu nu va renunța, pentru că Dumnezeu știe și nu știam nimic,” Prieto Vazquez a insistat în instanța de judecată. Juriul toate de sex feminin, cu toate acestea, a adus înapoi un verdict de vinovat. Ea a fost condamnată la 27 ani de închisoare.
Pe standul de trafic de droguri, Talina Prieto Vazquez lacrimi în ochi a insistat ea nu știa că atunci când soțul ei a adus la Hong Kong, ea ar fi a lua parte la una dintre cele mai mari cazuri de trafic de cocaină vreodată orașului.

EU-Asia