Bond investitori trzaj rekord $ 62B

Nasuprot tome, riznice obveznice Obveznički fondovi imali više skromne odljeve, gubi 3,3 milijarde dolara, ili 1,6% ukupne aktive. Obveznički fondovi koji ulažu u korporativne obveznice izgubila 6,3 milijarde dolara, ili 3,7% ukupne aktive.
Odljev, koji je nadmašio prethodni rekord od 41,8 milijarde dolara, na vrhuncu financijske krize u listopadu 2008, je oštar zaokret od nedavne trend.
Ulagači su orali 111,2 milijarde dolara u obvezničkim fondovima u prvih pet mjeseci ove godine, ali više od polovice koja je sada izvukla u lipnju. I mjesec dana nije još gotovo.
Do sada je ovaj mjesec, oni su izdvajali rekordnih 61,7 milijarde dolara od obveznica investicijski fondovi i kotiraju na burzi fondova, prema TrimTabs.
Prema Institutu investicijske tvrtke, investitori dodaju gotovo 27 milijarda dolara na investicijskim fondovima od 16. svibnja do 19. lipnja. Prije toga, oni su povlačenjem
Povezano: Feda Bernanke razgovor Kartica je 151 milijarde dolara, a računajući
Ulagači su damping obveznice i vožnje prinose veće, od početka svibnja. Prinos na 10-godišnjoj obveznici ministarstva financija pogodio 2,65% ovaj tjedan. To je njegova najviša razina od kolovoza 2011, a oštro veći od 1,6% na početku svibnja. 10-godišnji prinos pogodila rekordno nisku razinu od 1,44%, nešto više od godinu dana.
Dok obveznica može stabilizirati nakon trenutne panike zamre, rasprodaje je zabrinutost o tome što mnogi vide kao balon od sapunice.
Investitori staviti rekord 1,21 trilijuna dolara u obveznice i investicijski fondovi i ETFs 2009-2012, stvarajući “najveći kreditni mjehur u svjetskoj povijesti”, navodi se TrimTab analitičara.
Santschi rekao ulagači su bacanje novca u obvezničke fondove “s malo obzira na vrijednosti.” Oni su bili uvjereni, dodao je, “da je beskrajna središnja banka likvidnost bi napuhati cijene.”
Sada, strah je da investitori koji su mislili obveznice bile sigurne nastavit će izletjeti na tržištu prinosi rastu.
Povezano: Obveznice u jeftino smeće
Dok su iskorištenja bio raširen, TrimTabs rekao inozemne obveznice Obveznički fondovi su najteže pogođeni. Ti fondovi su izgubili 1,4 bilijuna dolara, ili 14,4% ukupne aktive, do sada ovaj mjesec.
Nedavni porast kamatnih stopa je izazvala globalnu “razduživanje” oklade na tržištima u nastajanju, koji su vidjeli velike priljeve u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući Fed je lako novac politika.
Teško je točno odrediti gdje novac ide, kazao je izvršni direktor David TrimTabs Santschi. No, kazao je njegov “najbolji pogodak” je da ulagači su ga parkirao u investicijskim fondovima ili “bankovnih proizvoda”, kao što su CD, štednje i tekućih računa.
“Mi znamo da ne ide u dionice, a mi znamo da ne ide u plemenite metale,” rekao je.
Egzodus iz obveznica dolazi kao Federalne Rezerve su dužnosnici, uključujući predsjednika Bena Bernankea, sugerirao da je središnja banka mogla presjek tempo svojih 85 milijarde dolara po mjesecu obveznica kupnji programa ove godine, pod pretpostavkom da gospodarstvo i dalje se popravlja.

EU-Asia