Boj Kuroda optimiste për ekonominë e Japonisë

Ndjenja Prodhuesit ‘u kthye pozitive në tre muajt deri në qershor për herë të parë në gati dy vjet, një ngushtë-shikuar studim i bankës qendrore tregoi të hënën, një shenjë e kohëve të fundit turbulenca treg ka ende të lënduar humor ndjehen mirë-krijuar nga Kryeministrit “Abenomics” SHINZO ABE-së politikat e stimulit monetar agresive dhe shpenzimet fiskale.
Por përmirësim në ndjenjën ka ende për t’i shtyrë kompanitë për të rritur pagat dhe punë, që hedh dyshime mbi atë nëse forca e kohëve të fundit në shpenzimet e konsumatorëve është i qëndrueshëm. Pagat tregoi asnjë rritje vjetore për të dytin muaj radhazi në maj.
Menaxherët e boj e degëve do të lëshojë një raport tremujor mbi sektorë të ekonomisë rajonale në 6:30 të mëngjesit, e cila do të ofrojë të dhëna mbi nëse përfitimet e “Abenomics” janë filtrim përmes sektorëve të gjera të ekonomisë.
Duke folur në një takim tremujor i boj menaxherët e degëve rajonale, Kuroda gjithashtu përsëriti angazhimin e bankës qendrore për të mbajtur ultra-lehtë politikën e saj monetare deri në 2 për qind e saj inflacioni objektiv është arritur në një mënyrë të qëndrueshme.
“Ekonomia e Japonisë është vazhdimisht shkon drejt një shërim që ne kemi miratuar cilësor dhe sasior lehtësim tonë monetare në muajin prill”, tha Kuroda.
“Ne jemi duke parë efektin e politikave tona, të tilla si tregues që sugjerojnë një rritje të pritjeve të inflacionit.”
Kuroda tha gjithashtu se thelbi konsumit inflacioni, e cila ka mbetur kryesisht e sheshtë, gradualisht do të kthehet përmirësime pozitive që reflektojnë në ekonomi.
Komentet e tij nënvizojnë bindjen në rritje brenda boj se ekonomia është në rrugën e duhur për të përmbushur projeksionin e bankës qendrore e një rimëkëmbje e moderuar rreth mesit të vitit, e cila do të jetë sfond për takimin monetare e boj politikës javën e ardhshme.
Boj pritet të qëndrojë përkëdhelje në shqyrtimin e saj norma dhe mund të rishikojë deri pikëpamjen e saj për ekonominë, burime të njohura me të menduarit e saj thonë se, në prova në rritje se jen reflationary dobëta dhe politikat e qeverisë janë mbështetur eksporti dhe konsumi privat.
Boj tronditur tregjet më 4 prill nga vënia në lëvizje e një hov intensive e stimulit monetar, duke premtuar të dyfishojë pronat e saj skllevër dhe të rritur blerjet e aseteve të rrezikshme për të përmbushur objektivin e saj të inflacionit 2 për qind në rreth dy vjet.
Ekonomia e Japonisë u rrit në një 4.1 për qind në terma vjetorë në tremujorin e parë me eksportet maj në rritje në ritmin më të shpejtë vjetore në më shumë se dy vjet, të ndihmuar nga shitjet auto fuqishme në Shtetet e Bashkuara dhe përfitimet e një jen të dobët.
Banka e Japonisë Kuroda Guvernatori Haruhiko pohoi disa suksese për stimul agresive monetare e bankës qendrore, të enjten, duke thënë se ekonomia është në rrugë për një rimëkëmbje të qëndrueshme me shenja pritshmëritë e inflacionit janë ringjallet.

EU-Asia