Boeing légitársaságok Vizsgálja repülőgép

Boeing szállított 68 repülőgépek 13 légitársaság és 862 betöltetlen megrendeléseket.
Azt mondja, hogy azt tervezi, hogy a termelést 10 havonta az év végéig, kétszer olyan ütemben, az év elején.
“A célja az ellenőrzések célja, hogy adatokat gyűjtsön, hogy támogassa a potenciális szabályalkotás szabályozók.”
Az AAIB szerint a vészhelyzeti adó (ELT) – amely csak a saját akkumulátor adatait megküldi a repülőgép helyét a baleset esetén – most a hangsúly a vizsgálatot.
“Részletes vizsgálata ELT megmutatta néhány utalás az zavar, hogy az akkumulátor cellák,” mondta a AAIB közlönyben.
“Nem világos azonban, hogy az égés a terület a ELT ben kezdeményezte a kibocsátás belüli, az energia az elemeket, vagy egy külső mechanizmus, például egy elektromos rövid.”
Eközben Boeing előtt álló esetleges US $ 2.750.000 civil büntetést, mert állítólag a bizonyos alkatrészek 777 konstrukció, amely nem felel meg szabványoknak és többször hiányoznak határidőket kezelésére vonatkozó minőség-ellenőrzési kérdésekről.
Az FAA javasolta a finom, mondván, a Boeing kereskedelmi repülőgépek részlege több mint két év teljes problémák kezelésére tanulás után a minőségbiztosítási hiányosságok bevonásával kötőelemek 777 építőipar.
“Mi veszik ezt az intézkedést követően a brit AAIB Special Bulletin, amely azt javasolta, hogy a repülőgép modellek fix Honeywell vészhelyzeti helyzetjel-adók ellenőrzik,” mondta.
A múlt héten, az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) utasította üzemeltető légitársaságok a 787, hogy távolítsa el, vagy ellenőrizze a Honeywell vészhelyzeti helyzetjel-adók.
“Az FAA készül ad ki légialkalmassági irányelvet az elkövetkező napokban, hogy az lenne az ellenőrzések kötelező”, mondta az FAA nyilatkozatában, megjelent július 20-án. “Szövetségi Repülési Szabályzat nem igényel nagyméretű kereskedelmi repülőgépek menetrend szerinti szolgáltatás ilyen eszközökkel felszerelt.”
A vizsgálatok jönnek alig több mint két hónapja, hogy a Dreamliners engedték vissza a levegőben követően utólag kijavítani a hibát, és a lítium-ion akkumulátorokat.
Fogyasztói kereslet a szuper-hatékony repülőgép maradt szilárd alapokat ellenére idén.
Részeként Boeing folyamatos erőfeszítéseit, hogy megoldja Dreamliner problémák az utasszállító repülőgép gyártó hozta ki a kérelmet, hogy a légitársaságok vizsgálja vészhelyzet jeladó kereséséhez használt repülőgép az ütközés esetén.
A kérelem ajánlása alapján az Egyesült Királyság légi balesetek Investigation Branch (AAIB) követően a tűz fedélzetén egy etióp Airlines 787 Dreamliner parkolt londoni Heathrow repülőtér július 12-én.
A tűz okozta károkat a hátsó a repülőgép.
Senki sem sérült meg, de az incidens zárva kifutópályák körülbelül egy órát, mielőtt folytatta működését, a repülőtér mondta.
Randy Tinseth, alelnöke marketing Boeing utasszállító repülőgépek, azt mondta egy nyilatkozatában, hogy amellett, hogy a 787, a cég is kérte üzemeltetői 717, Next-Generation 737, 747-400, 767 és 777 repülőgépet ellenőrizni repülőgép.

EU-Asia