Boeing a les aerolínies inspeccionar les aeronaus

Boeing ha lliurat 68 dels avions de 13 companyies i té 862 comandes en cartera.
Es diu que planeja augmentar la producció a 10 per mes per al final de l’any, el doble de la taxa a principis d’aquest any.
“L’objectiu d’aquestes inspeccions és reunir dades per donar suport al potencial l’elaboració de normes dels reguladors”.
El AAIB va dir el transmissor de localització d’emergència (ELT) – que utilitza la seva pròpia bateria per enviar detalls de la ubicació d’un avió en cas d’accident – és ara el focus de la seva investigació.
“L’examen detallat del ELT ha mostrat alguns indicis d’alteració de les cèl · lules de la bateria”, va dir el butlletí AAIB.
“No obstant això, no està clar, si la combustió en la zona de l’ELT va ser iniciat per un alliberament d’energia dins de les bateries o per un mecanisme extern tal com un curtcircuit elèctric.”
Mentrestant, Boeing s’enfronta a una possible EUA $ 2.750.000 multa civil per suposadament utilitzar certes parts en la construcció de 777 que no complia amb les normes i els terminis que falten reiteradament a ocupar-se dels problemes de control de qualitat relacionats.
La FAA proposa la multa, dient que la divisió d’avions comercials de Boeing va prendre més de dos anys per abordar plenament els problemes després de conèixer les llacunes de control de qualitat que impliquen elements de fixació a la construcció 777.
“Estem prenent aquesta acció després de la AAIB Butlletí Especial del Regne Unit, que va recomanar que els models d’avions amb ELT fix de Honeywell ser inspeccionades”, va dir.
La setmana passada, l’Administració Federal d’Aviació dels EUA (FAA) va instruir aerolínies operen al 787 per eliminar o inspeccionar el ELT Honeywell.
“La FAA està preparant per emetre una directiva d’aeronavegabilitat en els propers dies que farien que aquestes inspeccions obligatòries”, va dir el comunicat FAA, llançat el 20 de juliol. “Reglament Federal d’Aviació no requereixen de grans avions comercials en el servei programat per ser equipats amb aquests dispositius.”
Les investigacions vénen poc més de dos mesos des que els Dreamliner es va permetre de nou en l’aire després d’un retrofit per corregir un problema amb les bateries de liti-ió.
Demanda dels clients per l’avió supereficiente s’ha mantingut sòlida tot i la posada a terra a principis d’aquest any.
Com a part dels continus esforços de Boeing per resoldre problemes Dreamliner, el fabricant d’avions de passatgers ha tret una sol · licitud que les aerolínies inspeccionar una balisa d’emergència que es fa servir per trobar l’aeronau en cas d’un accident.
La sol · licitud es basa en una recomanació d’Air Accidents Investigation Branch del Regne Unit (AAIB) després d’un incendi a bord d’un Ethiopian Airlines 787 Dreamliner estacionat a l’aeroport Heathrow de Londres el 12 de juliol.
El foc va causar grans danys a la part posterior de l’aeronau.
Ningú va resultar ferit, però l’incident tanca pistes durant aproximadament una hora abans de reprendre les operacions, va dir que l’aeroport.
Randy Tinseth, vicepresident de màrqueting de Boeing Commercial Airplanes, va dir en un comunicat que, a més dels 787, la companyia també ha demanat als operadors del 717, 737 Next-Generation, 747-400, 767 i 777 avions per inspeccionar les aeronaus.

EU-Asia