Biznesi i madh kinez takim

Bai kishte marrë pjesë në një ngjarje shpejtësi takim të organizuar nga Zhenai Inc, një prej faqeve më të mëdha të Kinës ndeshje-marrëse internetit. Kompania thotë se ka më shumë se 58 milionë përdorues të regjistruar dhe po rritet me një milionë shfrytëzues për një muaj.

Në një sallë më shumë se njëqind burrat dhe gratë në të njëzetat e tyre dhe tridhjetave u ulën përballë njëri-tjetrin në tavolina të zbukuruara me peshqire kuqe dhe të verdhë, tonet qetësues e një këngë dashurie Norah Jones derdhjen nga altoparlantëve.
Song Li
Ajo që quhet “3 Shangait Dashuria Vjetor Expo Martesa”.
Por atmosfera në këtë tubim masiv për burrat dhe gratë e vetme kineze ishte vendosur janë aspak romantikë.
Kjo është një nga më të biseduar rreth çështjeve në shoqërinë kineze, sepse një shumë e grave të arsimuar kanë mbetur prapa për shkak se ata vënë një standard shumë të lartë për të ardhmen e tyre husbands.More se 18.000 njerëz preregistered për ngjarjen e fundjavës, të vendosura në vend incongruously në një pazar zvarrisës Kompleksi i specializuar në shtëpi dhe mobilje zyre.
Turmat u ndeshën me billbordeve publikonin listat e mijëra burrave dhe grave të vetme – një listë në trëndafili dhe tjetri në ngjyrë blu. Brenda minuta e dyerve hyrëse në një mëngjes me shi shtunë, vizitorët huddled për të studiuar listat dhe të marrë në lidhje jetike Intel suitors potencial – lartësi, moshës, arsimimit, të ardhurat vjetore dhe qytetin e tyre të regjistruar, i njohur gjithashtu si hukou.
Disa njerëz mori shënime, ndërsa të tjerët u këput foto e shënimeve të vetme me cellphones e tyre.
“Mirë se vini të gjithë për ngjarjen 8-minutëshe tonë speed-dating,” njoftoi mjeshtër ceremonive përfundimisht.
Kur ishte deri tetë minuta, çdo dater u udhëzua për të lëvizur në. “Mysafirët Mashkull lutemi të lëvizin dy vende në të majtë tuaj,” lulëzuar folësi.
Për disa pjesëmarrësve, kjo ishte hera e parë që ata kishin qenë ndonjëherë në një datë.
“Është e dobishme … ajo është vetëm si hulumtim,” tha Yixin Bai, një 20-vjeçar në shtëpi njeri për pushime verore nga një universitet në Kanada.
Bai tha se ai kurrë nuk ka pasur një të dashurën para. Kjo nuk është e pazakontë në mesin e kineze të ri, duke e konsideruar shumë adoleshentë janë të dekurajuar nga të paturit e ndonjë marrëdhënie romantike në shkollë të lartë dhe i tregoi të përqëndrohet në punën e shkollës në vend. Ai erdhi në Expo për të mësuar se çfarë duan gratë nga burrat.
“Pas pyetur ata, unë tani e di diçka: Femrat nuk më pëlqen që njerëzit të mbështetet në prindërit e tyre,” tha ai.
Zhenai themelues dhe CEO është një Universiteti i arsimuar bankier investimesh Columbia ish-quajtur Këngë Li. Ai thotë se një fëmijë Politika e zbatuar nga qeveria kineze në vitin 1979 ka rezultuar në të rriturit e rinj kanë aftësi të dobëta sociale – vendimtare në lojë takim.
“Shumë nga fëmijët të cilët kanë lindur pas vitit 1980, ata nuk kanë vëllezërit e motrat. Pra, ata rriten në një mjedis ku ju nuk kanë përvojë për t’u takuar me njerëz të seksit të kundërt,” thuhej Li.
Shumë pjesëmarrës thanë se ata erdhën në konventë, sepse ata kishin nevojë për ndihmë. Ata thanë se e patën të vështirë për të takuar partnerët potencialë romantike jashtë rrethit të tyre të menjëhershëm të shokëve dhe familjes.
Dhe shumë kineze afrohet të njëzetat e tyre me vonesë, veçanërisht gratë, janë nën presion të madh për t’u martuar.
“Nëna ime më pyet,” Pse jeni ende të vetme? A jeni një fanatik? ‘”, Tha Elsie, një 26-vjeçar grua që ishte duke marrë pjesë në një seancë shpejtësi takim.
Gruaja e ardhshëm të saj, i cili kërkoi që të quhet maj dhe është gjithashtu e 26, tha se babai i saj i kërkoi të njëjtën pyetje.
“Gjithkush ka të njëjtën histori”, tha duke qeshur maj. “Unë të ndjehen të lirë për shkak se unë jam e vetme … por unë e di kjo është hera Unë kam nevojë për dikë sot. Unë kam nevojë të martohen para tridhjetë”. Të dyja gratë thanë se nuk duan të bëhen shengnu, ose “grave të mbetura.”
“Kjo është një nga më të biseduar rreth çështjeve në shoqërinë kineze, sepse një shumë e grave të arsimuar kanë mbetur prapa për shkak se ata vënë një standard shumë të lartë për bashkëshortët e tyre të ardhshëm … dhe ata janë më pak të gatshëm, ndryshe brezit të prindërve të tyre, për kompromis , “tha Li Zhenai së.
Maj, i cili ka një punë të mirë në burimet njerëzore në një firmë ndërkombëtare dhe flet rrjedhshëm anglisht, tha se kjo ishte hera e saj e parë në një eveniment të ndeshje-marrjes. Ajo tha se ajo kishte pasur kurrë një të dashur para ose qenë në dashuri.
“Unë nuk kam kohë për t’u njohur me meshkuj të tjerë në një moshë të ngjashme … kjo është arsyeja pse unë nuk mund të gjeni Mister time të djathtë,” tha ajo. “Unë vetëm dëshiroj që unë kam disa fat sot.”
Unë nuk kam kohë për t’u njohur me meshkuj të tjerë në një moshë të ngjashme … kjo është arsyeja pse unë nuk mund të gjeni Right.Then tim Mister ajo qëndroi disi dyluftimi në ajër si babai i burrit mori një foto të saj në korridor të mbushur me njerëz. Babai mund të dukej mbi shpatullën e homologut të tij, duke murmuritur këshilla si imazh dixhital është marrë.
Maj dukej i kënaqur dhe mirënjohës për të dy baballarët.
“Ata të dy janë duke u përpjekur për të ndihmuar fëmijën e tyre të gjejnë zotin e drejtë e tyre dhe miss e drejta.”

Përkundër duke u refuzuar nga dy burra, maj ishte në shpirtrat e mirë. Ajo tha se të dy burrat e nevojshme një gratë të cilët kishin një hukou regjistruar në Shanghai.
Për një tubim të mijëra burrave dhe grave të vetme, kjo ishte befasuese të vërehet se ka pasur shumë pak flirtim ndodh.
Njerëzit enden korridoret picking up broshura nga ndeshje-marrëse kompanive dhe u ndal në për të dëgjuar për të vetë-ndihmë ligjëratave nga “trajnerë jetës”, që ishin gratë e shkollimit në se si të “markë” vetë.
Në herë, Expo Dashuria dhe Martesa ndjehet si një panair.
Online ndeshje-duke e bërë sipërmarrës Li tha se ishte një krahasim i saktë.
Gjetja e një bashkëshorti është “pothuajse si gjetjen e një punë,” tha ai.
“Njerëzit priren të jenë shumë pragmatistë,” shpjegoi ai. “[Jesh e vetme] është një problem që ju keni një detyrim për të rregulluar dhe prindërit tuaj të ndjehen se kjo është obligim i tyre për të parë atë -.. Për të marrë këtë problem fixed”
Një tjetër zbulim befasuese ishte se nuk ishin prindërit pothuajse aq shumë në Expo Dashuria dhe Martesa si kishte burra dhe gra të vetme.
Disa prindër u ndal në hyrje aktiv në Konventën e mbajnë lart postera të shtypura reklamuese detajet e fëmijëve të tyre të vetme. Të tjerët u larguan së bashku me bijtë e tyre dhe bijat e rritur, inspektimin e kabinave të ndeshje-marrëse agjencive të ndryshme.
Një ndeshje-bërësi i tha CNN se ajo kishte për të ndaluar prindërve që shoqërojnë fëmijët e tyre me shpejtësi takim tavolina.
“Unë respektoj mendimin e prindërve të mi,” tha maj. “Nëse prindërit e mi të thonë se ky djalë nuk është e mirë, atëherë unë nuk do të më sot [atë]. Por, nëse prindërit e mi thonë se kjo është e mirë, se ata janë të lumtur me këtë djalë, atëherë unë do të përpiqet.”
Në disa raste, nënat dhe baballarët në mënyrë të qartë ka luajtur një rol si icebreakers sociale për fëmijët e tyre.
Në një moment, ndërkohë që enden korridoreve të konventës, maj mori një telefonatë. Ai ishte babai i saj i cili ishte edhe atje.
Mund gjetën atë duke qëndruar pranë një tjetër babait ai e kishte takuar vetëm.
Njeriu ka ndodhur që të ketë një bir të vetëm i cili ka punuar në një bankë dhe nuk ka marrë pjesë në konventë. Për fat të mirë ai kishte kryer një foto – dhe një pasaportë – e djalit të tij, të cilën ai tregoi deri në maj.
“Fotografia e tij duket e mirë. A pak i pashëm,” u përgjigj maj.

EU-Asia