Bíznak bennünk vagyunk a Szilícium-völgyben

Nos, több, a Szilícium-völgy felső cégek részt vesznek a játékban egy upmanship megmutatni, hogy ők a leginkább átlátható internetes cég a blokk.
Az első jelentések arról “közvetlen hozzáférés” részeként egy titkos amerikai hírszerzés nevű rendszert Prism, kiderült, hogy rossz. De a Prism jelentések rámutattak régóta adatvédelmi félelmek, hogy a legnagyobb amerikai technológiai vállalat kezeli a hatalmas troves a felhasználói adatok. Az internetes óriások jöttek vizsgált alábbi jelentéseket, hogy az NSA használ Prism megvizsgálni adatok – többek között az e-mailek, videók és online csevegés -, hogy összegyűjti keresztül kérések a Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), az egyik a vitatott törvények a szív, a jelenlegi NSA-bepillantás ihlet.
Miután a Prism szivárgás, amit szállított a Guardian és a Washington Post által besúgó Edward Snowden, az Apple, a Google, a Facebook és a Yahoo minden kiadott nyilatkozatai – a feltűnően hasonló jogi nyelv – tagadja, hogy azok az NSA “közvetlen” vagy korlátlan hozzáférést a számítógépes szervereket.
De a cégek nyilvánvalóan úgy kell menni tovább, mint a tagadás, és az elmúlt napokban részt vesz a versenyben, hogy bizonyítsák elkötelezettségüket az átláthatóság.
Google indult az átláthatóság csata múlt héten, amikor arra kérte amerikai Eric Holder főügyész és az FBI igazgatója Robert Mueller engedélyt kiadni “összesített számok a nemzeti biztonsági kérelmeket, beleértve a FISA közzétételek – mind a számot kapunk, és azok hatályát. ”
Ez a kérelem volt figyelemre méltó, mert ez volt az első alkalom, Google azt is elismerte, hogy kap nemzetbiztonsági FISA kéréseket. Facebook és a Microsoft gyorsan követte hasonló kéréseket. A Department of Justice szóvivője elmondta, hogy az ügynökség a TIME folyamatban van a felülvizsgálata a kérelmet.
Aztán a hétvégén, a Facebook, amely ellentétben a Google soha nem tették közzé az átláthatósági jelentést, megállapodást kötött a kormány lehetővé teszi, hogy nyilvánosságra adatokat az amerikai információs kéréseket. Facebook azt mondta, hogy a hat hónapos időszakban december 31, 2012, kapott között 9000 és 10000 adatkérések, beleértve a büntetőjogi és a nemzeti-biztonsággal kapcsolatos kérések, amely között 18.000 és 19.000 számlákat.
“Örülünk, hogy ennek eredményeképpen a megbeszéléseink, most már magában foglalja az átláthatósági jelentést, az amerikai nemzetbiztonsági kapcsolatos kérelmet (beleértve FISA valamint National Security Letters), – amely eddig nem társaság által a teendő , “Facebook jogtanácsos Ted Ullyot mondta egy nem túl finom dig a cég riválisai.
Nem sokkal ezután, a Microsoft kiadta hasonló adatokat, jelezve, hogy a cég megkapta között 6000 és 7000 bűnügyi és a nemzeti biztonsági kérések betegből 31000 és 32000 a fogyasztói számlák.
Yahoo követte késő hétfő, mondván, hogy megkapta “között 12000 és 13000 kéri, beleértve a büntetőjogi, Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), és az egyéb kéréseket.”
MORE: Itt miért Google vásárol Waze, a vörösen izzó mobil forgalom app, a $ 1000000000
Itt van a probléma. A megállapodás értelmében a Facebook, a Microsoft, az Apple és a Yahoo elérte a kormány, a vállalatok csak akkor megengedett, hogy kiadja összesített számok a teljes amerikai adatkérések. A legfontosabb az, hogy nem engedélyezett külön kitörni száma FISA kéréseket. “Ez csak akkor érinti a töredéke a Microsoft globális ügyfélkör,” John Frank, ezért, nem tudom, hogy kaptak 50 FISA kérelmek 500 vagy 5000. Ennek eredményeként, a közzétételek ugyanakkor dicséretes, szoknya körül a központi kérdés az NSA-bepillantás vita, amely a jellegét és mértékét, a vállalatok részvétele titkos amerikai nemzeti biztonsági vizsgálatok.
Microsoft helyettes jogtanácsosa, azt mondta egy blogbejegyzést. “Az átláthatóság önmagában nem elég ahhoz, hogy a nyilvánosság bizalmának helyreállítása, de ez egy nagyszerű kiindulópont.”
Hétfőn, az Apple csatlakozott a párt, és bejelentette, hogy december 1-től, 2012, május 31., 2013, kapott 4000 és 5000 között kérések amerikai bűnüldöző az ügyfél vonatkozó adatok között 9000 és 10000 számlák vagy eszközök, beleértve a büntetőjogi vizsgálatok és a nemzeti biztonság “számít.” Az Apple azt mondta, hogy a felszabadító adatok “az átláthatóság érdekében.”
“Hisszük, hogy a vállalatok számára lehetővé kell tenni, hogy kitörjön speciális számok FISA kérelmek” mondta Amie Stepanovich igazgatója, a hazai felügyeleti projekt az Electronic Privacy Information Center, a washingtoni székhelyű közhasznú szervezet. “Ezek a számok adna országos átláthatóságot. Hiszünk abban, hogy az egyéni felhasználók számára célzott alatt FISA kapjanak értesítést, hogy ők felügyelet, még azután is, az a tény, így van esélye, hogy vitatja a felügyelet a bíróság előtt.”
Amerika legnagyobb internetes cégek megbotlik magukat, hogy támogassák a közvéleményben kialakult kép következő kasszasiker közzétételek a szerepüket az amerikai kormány ellentmondásos adatgyűjtési programot.
Amióta híradások azt, hogy a nagy tech cégek – includingApple, a Google, a Facebook és a Yahoo – biztosítja a National Security Agency (NSA) a korlátlan vagy “közvetlen” hozzáférést biztosít a szerverek, a vállalatok már visel agresszív kampányba bizonyítani, hogy ” Nem vagy kormányzati Stooges.

EU-Asia