Best betaalde centrale bankier ter wereld

De Bank of England houdt zijn eerste monetaire beleidsvergadering onder Carney’s leiderschap donderdag. Sommige analisten verwachten dat hij zijn tijd af te wachten alvorens het maken van wat de meest significante verandering op de bank met de introductie van Fed-style advies over de rente zou kunnen zijn.
“We verwachten dat de BoE tot Fed-stijl begeleiding aannemen over de rente in augustus, toen de BoE heeft voor de beoordeling van de gegrondheid van dit beleid te bieden,” merkte Berenberg Bank chief economist UK Rob Wood.
Als hij begint een termijn van vijf jaar maandag – slagen Mervyn King, die met pensioen is gegaan – Carney neemt de leiding van een instelling met een veel grotere takenlijst dan zijn voorganger.
Niet alleen heeft de Bank of England set rente en beheren aankoop van activa – die bekend staat als kwantitatieve versoepeling – het is onlangs ook gemaakt op de verantwoordelijkheid voor het reguleren van de banken en de Britse financiële systeem.
Het inhuren van de “perfecte kandidaat” – in de woorden van de Britse minister van Financiën George Osborne – komt op een prijs, echter.
Totaalpakket Carney’s waard is ongeveer $ 1.300.000, zoals salaris, toelagen en huisvestingskosten.
Dat katapulteert de Harvard opgeleide econoom en voormalig Goldman Sachs (GS, Fortune 500) bankier naar de top van de centrale bankier betaal competitie, met een voorsprong van Hong Kong Monetary Authority CEO Norman Chan, die ongeveer $ 1.200.000 in 2012.
Gerelateerd: Fed ambtenaren in damage control mode
Carney werd gedwongen om zijn loon deal verdedigen eerder dit jaar toen getuigen bij Britse wetgevers – misschien niet verwonderlijk gezien Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke ontving een salaris van net onder $ 200.000 vorig jaar.
“Ik ben het verplaatsen van een van de minst dure hoofdsteden in de wereld – Ottawa – tot een van de duurste hoofdsteden in de wereld,” Carney zei in februari.
Draghi verdiende een salaris van ongeveer $ 488.000 vorig jaar, maar had ook gebruik van een officiële residentie ECB.
Naaste concurrent Carney’s buiten Azië is Thomas Jordan, hoofd van de Zwitserse Nationale Bank, die maakte ongeveer $ 1.170.000 vorig jaar, inclusief pensioenbijdrage.
Terwijl de centrale banken verschillen in hoe ze verslag senior executive beloning, Carney is met kop en schouders boven de Europese Centrale Bank President Mario Draghi, die aan de behoeften van de eurozone 17 verschillende economieën jongleren toen regisseren monetaire beleid.
Mark Carney staat voor een lastige taak als nieuwe Bank of England gouverneur, maar hij zal genieten van de rijkste compensatie deal van een grote centrale bankier in ruil.
De verwachtingen zijn hoog, dat de veel-geprezen voormalige Bank of Canada gouverneur staat om magie te werken met de Britse economie zal zijn. In een tijd van diepe bezuinigingen, moet hij de noodzaak om de inflatie onder controle met de eisen aan kredietverlening te stimuleren om huishoudens en bedrijven in evenwicht.

EU-Asia