Bernanke vozi Azijske delnice stabilno

Na trgih surovin, zlata stabiliziral po padcu za 1,3 odstotka v sredo, medtem ko so cene bakra dodal 0,2 odstotka, vendar je ostal pod $ 7000 na tono po prejšnji seji znižal za 1,5 odstotka.
Cene surove nafte Brent kratki 0,1 odstotka na okoli 108,50 USD za sodček po po podatkih ameriškega energetskega informacijskega uprava pridobila 0,6 odstotka v sredo pokazala upad ameriških zalog surove.
“Nekaj ​​je v teh pripombah za vse,” je dejal Omer Esiner, glavni tržni analitik pri Commonwealth deviznem poslovanju v Washingtonu. “Bernanke je naredil dobro delo, sam pušča veliko manevrskega prostora v smislu politike.”
Pripombe Bernanke je prišel kot Bež poročilo Fed Knjiga nezanesljivih podatkov o poslovni dejavnosti, je pokazala ameriško gospodarstvo še naprej raslo skromen do zmeren tempo junija in v začetku julija, vendar pa ameriške stanovanjske podatkov je razočaral.
Dolar kratki 0,1 odstotka zoper košarico pomembnejših valut, vendar je bilo stabilno na 99,555 ¥ po pridobiva 0,5 odstotka čez noč v primerjavi z japonsko valuto.
Evro je bil tudi stalno na 1,3117 $.
Intel znižal svoje celoletne napovedi prihodkov, in dejal, da je Krčenje porabe sredstev, kakor je prilagojena boleče krčenje prodaje osebnih računalnikov in gospodarska šibkost na Kitajskem, v enem od svojih največjih trgov.
Azijske delnice, merjene z MSCI Asia-Pacific ex-Japan indeks, dodal 0,2 odstotka, blizu pet tednov, čez dan visoko v prejšnjem zasedanju, medtem ko sta Tokiu Nikkei in avstralske delnice pridobil 0,5 odstotka.
Toshiyuki Kanayama, višji tržni analitik pri Monex Inc v Tokiu dejal, da pričakuje dobiček v Nikkei bo pokrita z Intel Corpa (INTC.O) šibke obete.
Poudarjanje skrbi več kot upočasnitev gospodarske rasti na Kitajskem, razpoloženje japonskih proizvajalcev za poslabšalo tudi v juliju prvič v osmih mesecih, Reuters anketi.
Azijske delnice počasi narasel za skoraj pet tednov visoko v četrtek po Federal Reserve Ben Bernanke predsednik obljubil, da bo denarna politika lahko v bližnji prihodnosti, medtem ko je dolar potekala preko noči skromnih dobičkov.
Čeprav Bernanke obtičali na časovni premici, ki je prvič opisana v juniju za prenehanje FED 85 milijard $ mesečni program obveznic odkup, je šel iz svoje poti poudariti, da nič ni bilo vklesano v kamen.

EU-Asia