Bernanke drijft Aziatische aandelen gestage

Op de grondstoffenmarkten, goud stabiliseerde na een daling van 1,3 procent op woensdag, terwijl de koperprijs toegevoegd 0,2 procent, maar bleef onder de $ 7000 per ton na een daling met 1,5 procent in de vorige sessie.
Brent-olie gedoopt 0,1 procent tot ongeveer $ 108,50 per vat na het behalen van 0,6 procent op de woensdag na de gegevens van US Energy Information Administration toonden een daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie.
“Er is iets in deze reacties voor iedereen,” zegt Omer Esiner, chef marktanalist bij Commonwealth Foreign Exchange in Washington. “Bernanke heeft een goede baan van het verlaten van zichzelf genoeg bewegingsruimte ruimte in termen van beleid gedaan.”
Bernanke’s opmerkingen kwamen als Beige Book rapport van de Fed van anekdotische informatie over de zakelijke activiteiten bleek dat de Amerikaanse economie bleef groeien in een bescheiden tot matig tempo in juni en begin juli, maar de Amerikaanse huizenmarkt was teleurstellend.
De dollar gedoopt 0,1 procent tegen een mandje van belangrijke valuta’s, maar het was stabiel op ¥ 99,555 na het behalen van 0,5 procent overnight versus de Japanse munt.
De euro was ook stabiel op $ 1,3117.
Intel verlaagde haar volledige jaar de omzet prognose en zei dat het terugschroeven van de kapitaaluitgaven als het aangepast tot een pijnlijke inkrimping van de personal computer verkoop en economische zwakte in China, een van de grootste markten.
Aziatische aandelen, zoals gemeten door de MSCI Asia-Pacific ex-Japan index, voegde 0,2 procent, in de buurt van een vijf weken durende intraday high van de vorige sessie, terwijl zowel de Nikkei Tokyo’s en Australische aandelen opgedaan 0,5 procent.
Toshiyuki Kanayama, senior marktanalist bij Monex Inc in Tokio, zei dat hij verwacht dat winst in de Nikkei worden afgedekt door Intel Corp (INTC.O) zwakke vooruitzichten.
Onderstrepend zorgen over China’s economische vertraging, mood Japanse fabrikanten ‘ook verslechterde in juli voor het eerst in acht maanden, een Reuters-enquête bleek.
Aziatische aandelen steeg licht tot een bijna vijf-week hoog op de donderdag na Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke toegezegd om het monetaire beleid makkelijk te houden voor de nabije toekomst, terwijl de dollar die op een bescheiden overnachten winsten.
Hoewel Bernanke vast aan een tijdslijn die hij voor het eerst geschetst in juni om te ontspannen van de Fed 85000000000 $ per maand obligatie-aankoopprogramma, hij ging uit zijn manier om te benadrukken dat er niets is in steen gebeiteld.

EU-Asia