Bästa länderna att köpa nytt medborgarskap

En extra $ 50.000 ansökningsavgift och en så kallad $ 7500 “due diligence avgift” finns på toppen av investeringsbeloppet.
Om det godkänns, kommer nya medborgare åtnjuter viseringsfrihet till nästan 120 länder, däribland Storbritannien, Frankrike och Kanada.
I Europa står Österrike som ensamstående land där medborgarskap genom investeringen är möjligt, enligt Henley och Partners.
Rutten, tas av några få och uppnås genom ännu färre, kan hända för “rendering exceptionella tjänster till förmån för Republiken,” enligt en österrikisk regeringens hemsida. En sådan tjänst som har rensat tidigare kunder, tillade Henley & Partners, är en direkt investering på 10 miljoner dollar
Ett. St Kitts och Nevis
Cash för medborgarskap är ett enkelt koncept att förstå. Det gäller bäst att bara två länder i världen – som båda råkar vara i Västindien – och är 100% lagligt och kan hända på så lite som ett par månader.
Den minsta nationen i hela Amerika, frestar ön federation av St Kitts och Nevis, blivande medborgarna mer än bara tropiska vindar, vajande palmer och vita sandstränder. Det svartabörshajar också ingen personlig inkomstskatt, med avdrag för flera medborgarskap och visum-fri tillgång till nästan 130 länder och territorier.
“Sammantaget, St Kitts och Nevis klart erbjuder det mest attraktiva medborgarskap-by-investeringsprogram som finns idag,” sade Henley och Partners, en Zürich-baserade konsultföretag specialiserat på global bosättning och medborgarskap planering för de senaste femton åren.
Grundades 1984, är St Kitts och Nevis ‘medborgarskap-by-investeringsprogram det längsta programmet i världen och erbjuder två möjligheter till ett nytt pass.
Den billigare alternativet kräver en $ 250.000 bidrag till landets sockerindustri Diversifiering Foundation. Startade 2006, syftar det till att skifta landet från en socker-beroende till en serviceinriktad ekonomi.
Fastighetsinvesteringar – och en högre $ 400.000 investering – är den andra vägen till medborgarskap. En statlig hemsida listar bekvämt nästan 60 godkända utveckling – med lockande namn som Sundance Ridge, Calypso Bay och Windswept Residence.
Vem som helst i världen kan ansöka om medborgarskap, utom ett land: Iran. Iranska medborgare hade varit berättigad till sen 2011 då statsrådets kansli avbröts programmet efter iranierna stormade den brittiska ambassaden i Teheran.
När kontaktad av CNN, en St Kitts och Nevis taleskvinna sade att antalet sökande som godtagits inom medborgarskap-by-investeringsprogram “är konfidentiell information som fondföretaget inte ger till allmänheten.”
Henley och Partners noterade att “några pass har utfärdats.”
2. Dominica
Om du har mindre pengar att investera, är Dominica annan tropisk karibisk destination att överväga.
Medan ännu inte officiellt, kan denna tredje karibiska önationen möjliggöra ekonomisk medborgarskap så snart som denna sommar.
Efter år av fram och tillbaka, passerade landets parlament äntligen sin kontroversiella medborgarskap-by-Investment Program (CIP) Bill i mars, enligt lokala rapporter.
Liknar St Kitts och Nevis, en $ 250.000 bidrag till landets nationella utvecklingsfonden eller en $ 400.000 fastighetsinvesteringar i godkända utvecklingen krävs. Ett tredje alternativ är en 1,5 miljon “företagens investeringar” som gör att en sökande att lägga pengar i regering-godkända företag.
Inte att förväxla med Dominikanska republiken, denna ö precis runt 73.000 personer har erbjudit ett medborgarskap-by-investeringsprogram sedan 1993. Bland fyra paket alternativ, kräver en enda sökande investering bara en $ 100.000 insättning till National Bank of Dominica, thecountry största finansinstitut. Investeringen uppgår fördubblas för en familj av fyra.
Sökande måste vara av “enastående karaktär,” måste vänta “minst åtta veckor” för godkännande och måste ha en “grundnivå” på engelska, enligt Dominica hemsida med uppgifter om medborgarskap vägen.
En extra bonus: investerare kan stanna i sitt hemland för obligatorisk intervju förutsatt att de notan för tre medlemmar av intervjun panelen att flyga till dem – den fulla kostnaden för hotellet, flyg, en ospecificerad traktamenten och ytterligare $ 3,000.
Dock ger lägre investeringar hindret, i förhållande till St Kitts och Nevis, endast viseringsfrihet till 85 länder.
Mer än 2.000 familjer har fått medborgarskap genom systemet, enligt Henley och Partners.
Tre. Antigua och Barbuda
Är du avtrubbad med ditt hemland, vill betala lägre skatter, njut av friheten att resa och sträva efter en högre livskvalitet?
Tja, om du har så lite som $ 100.000 då kan du köpa medborgarskap till en liten, tropisk karibisk nation som markeringar alla dessa rutor. Bump en investering upp till 5 miljoner dollar och din livskvalitet kunde raket som du går Down Under, dubbla och wienska kaffe kunde börja din morgon rutin – med prisade tillgång genom nästan hela Europa.
LÄS: Var är Edward Snowden?
Bortsett från uppenbara länder som USA, Kanada och Storbritannien, som har investerare program och vägar till medborgarskap, är här en lista över länder som du kan ha förbisett. De kommer att välkomna dig – om du visar dem på pengar.

EU-Asia