Bank komoditas pangentukan punika misteri

Kanggo sawetara saka bank-bank, investor, komoditas dagang data sanget cocog memang. Pusat Interfaith ing Corporate tanggung jawab (ICCR) nggantosi $ 100 milyar worth saka lembaga investor kaya Finn, ing reverend DC. Klompok melak-melak telpon kanggo perusahaan supaya speculating ing komoditas pangan.
Nanging kanthi keterangan kang supaya lacking, ICCR anggota kaya adhine Nora Nash saka sadulur kang St Francis saka Philadelphia duwe sethitik idea apa sing investasi ing amba bank-bank kaya Goldman Sach tundhuk marang peraturan iki filsafat.
Mimpin dening netepake kanggo nandur modal ing cara socially sadar, Finn iku klompok wis ngangap babagan bank-bank ‘komoditas aktivitas wiwit 2008, nalika lunjakan ing energi lan tetanèn produk nyebabake pangan riots ing Afrika. Ing Jeksa Agung bisa ngetokake iku manawa bank-bank-dagang aktivitas artificially drive munggah prices pangan.
Pesen pemandangan-emptive saka Goldman, Pesen dikirim ahead pungkasan minggu iku Senat pangrungon bank-bank ing ‘aktivitas komoditas, ngeyel yen tenan dadi investasi ing aset fisik kayata aluminium warehouses ora drive munggah prices. Nanging ngiwa unanswered akeh Finn dadi pitakonan apa kang wis dilakoni bank ing sektor.
(Goldman dipindhah ana alamat kanggo kritik saka sawijining Metro International logam bisnis, ngumumake punika badhe nawaraken pelanggan akses langsung kanggo disimpen aluminium.)
Ing statement dikirim menyang Finn lan bakal dirilis digunakake durung alamat siji kang ngembake domestik: sing ora njaba bank-bank piyambak mirsa, manawa kanggo carane amba sing dadi komoditas dagang penyelundupan iku, pinten padha perdagangan, utawa pinten dhuwit padha gawe.
“We kaya pambocoran liyane sing,” Finn ngandika.
Iku dipercaya kanggo njaluk pesenan kang. Nalika negara paling bank-bank sing dibutuhaké kanggo nyampekano informasi aktivitas sing ing sawetara bisnis konsumen-madhep kayata kredit, ana requirement padha kanggo menyang Mulane ing sisih komoditas.
Komoditas “revenue” tokoh kacarita kanggo sekuritase lan perbankan aturan bisa beda-beda wildly – lan uga ora nyedhiyani bayangan sing akurat saka ukuran bisnis.
Paling bank-bank laporan sawetara nomer, nanging siji saka paling gedhe – Morgan Stanley (Xetra: 885836 – kabar) – wis ora sijine tokoh sing dollar sawijining komoditas bathi ing luwih saka dasawarsa, nglaporake mung taun-taun ing persentasi owahan menehi sekuritase filings. Ana nyedhiyani biaya, gaji bonus utawa tokoh, nggawe iku mokal kanggo guess ing relatif untung.
“Aku ora mikir sing nduwe bank-bank sing bener disclosing komoditas revenue,” ngendikane George Kuznetsov, kepala riset lan Analytics ing koalisi, a Inggris Consulting tenan yen makaryakke luwih saka 100 kanggo riset scrutinize keterangan umum lan tumindak pitakonan kanggo ngira dagang bathi kanggo investasi bank-bank.
Jeksa Agung bisa ngetokake sing wis dadi tambah akeh penting minangka politikus pencet bank-bank kanggo liyane kaweruh menyang risiko lagi njupuk dening ndhuweni logam warehouses utawa chartering lenga tankers, lan sawetara ngupaya para panuku sing fisik komoditas Holdings. Ana, JPMorgan (LSE: JPIU.L – kabar) ngandika iku iki sade metu.
“Sing fisik komoditas aktivitas ora comprehensively utawa understandably kacarita … wong lagi kerep disarèkaké ing arcane peraturan filings,” Senator Sherrod Brown, Demokrat kanggo Ohio, ngandika ing minggu kepungkur iku pangrungon.
AS pitunjuk
Ing lack of kajelasan liwat dagang operasi wis dawa dadi Jeksa Agung bisa ngetokake vexing tengen liyane desks sarta, kayata manca lan ijol-ijolan equities. Nanging saiki debat liwat bank-bank apa kudu diijini terus dagang supaya aktif ing mentahan pasar materi wis mung sharpened fokus ing wilayah.
Ing jumlah, sing amba dhuwit: ndhuwur sepuluh global bank-bank bebarengan digawe babagan $ 6 milyar dagang komoditas taun pungkasan, mudhun 24 persen saka ing 2011, miturut koalisi.
Ing bank-bank wong lagi nyediakake aturan lan investor kabeh informasi sing lagi menehi.
“Our keterangan ing baris sing cocog karo kabeh syarat Reporting lan investor nyedhiyani kabeh informasi materi,” ngendikane karo juru wicoro kanggo Morgan Stanley. Ngandika Bank menehi data ing pembalap utama asil tengen menehi telung inti garis bisnis nanging ora break mudhun pangentukan menyang “produk” tingkat kaya komoditas.
Pangritik ucapake keterangan isih tetep akeh kang dikarepake.
“Wong-wong pancene ora marang kita akeh,” ngendikane Robert McCullough, lan wong ahli ekonomi energi sing ngginakaken enem taun litigating lan listrik pasar manipulasi cilik marang Morgan Stanley.
“Yen wanted sing ngira apa sing posisi ing listrik ing taun 2001, enem taun pengadilan iki ora cekap kanggo njaluk iku,” ngandika.
Ing syarat financial risiko sistem, sing cadangan Federal, kang ngatur bank-bank, nduweni daya kanggo nggawe kunjungan ing Staff lan panyuwunan data mranata saka bank-bank ing komoditas aktivitas. Agensi uga tansah ing situs Staff ing bank-bank sing darmabakti kanggo ngawasi komoditas.
Nanging sing ora cukup, miturut sawetara examiners mantan.
“Ana sing paling sophistication longkangan antarane pengatur lan bank padha aturan,” ngendikane Mark Williams, kanthi cadangan mantan Federal Bank panguji lan energi eksekutif sing saiki mulang finance ing Universitas Boston.
“Ing komoditas sing endi transaksi canggih liyane njupuk Panggonan,” ngandika.
Pandokokan Y-9C? Amarga padha kudu
Siji Bank pakaryan babagan penyimpanan file sing diklumpukake dening panganan diarani “FR Y-9C.” Ing questionnaire mbutuhake rincian bank-bank pitutur marang Federal cadangan kabeh saka carane akeh dhuwit padha nglampahi ing pos kanggo pinten dhuwit padha supaya komoditas dagang.
Nanging amarga peraturan accounting aturan beda-beda saka cara bank-bank laporan sing pangentukan kanggo investor, ing panganan kang bisa questionnaire kerep metokake resemblance sethitik kanggo bank-bank ‘lan Sekuritas Komisi filings.
Goldman Sach, kanggo Kayata, kacarita mung $ 100 yuta ing “komoditas lan” bathi dagang menyang panganan ing 2012. Ing pakaryan babagan penyimpanan file dhewe karo detik, Bank ngandika iku digawe $ 575 yuta komoditas dagang. Industri sumber bener pegged Goldman dadi komoditas bathi nyedhaki $ 1,25 milyar kanggo taun.
Takon babagan tokoh liyane, sing juru wicoro kanggo Goldman Sach ngandika: “We nyampekano informasi tokoh ing cara kita required sing uga ora cocog karo cara kita bener ngukur kinerja tartamtu bisnis dagang..” Panjenenganipun nolak kanggo nyedhiyani tokoh kanggo bank iku komoditas bathi dagang.
JPMorgan Chase (Liyane OTC: JPMSZ – kabar) lan Citigroup Inc (NYSE: C – kabar) nyedhiyani padha komoditas dagang tokoh menyang panganan lan detik. Nanging kaya Goldman, loro bank-bank ing ngelekake investor sing detik filings yen tokoh ora makili kanthi kinerja sing amarga padha ngilangi pangentukan ing kapentingan, lan “integral” bagean dagang revenue.
Sawetara bank-bank liyane wis dijupuk tampilan sing sing komoditas bisnis sing alit patut manungsa waé akeh.
Ing Deutsche Bank lan Barclays Bank, komoditas bathi uga nuduhake munggah ing occasional pangentukan transcript utawa investor presentation, nanging sanadyan Bank ndudhohake ing filings pinten dhuwit iku ndadekake dagang ing sektor. Ing sawijining laporan taunan 2012, Deutsche Bank mung Cathetan komoditas “bathi padha ngisor” dibandhingaké 2011. Barclays (LSE: BARC.L – kabar) ndadekake ora sebutno saka babagan iku kinerja ing sawijining laporan taunan.
JPMorgan kacarita saklawasé $ 2,4 milyar ing komoditas dagang bathi kanggo 2012, kang ana ing koran liyane saka Goldman lan Morgan Stanley digabungake. Nanging saperangan Analysts ngomong asline bathi sing kamungkinan nyedhaki taun iku $ 1,5 milyar target.

EU-Asia