bank áru jövedelem egy rejtély

Néhány a bankok a befektetők, áru kereskedelmi adatok nagyon fontos valóban. A Vallásközi Központ a vállalati társadalmi felelősségvállalás (ICCR) képviseli 100000000000 $ értékű intézményi befektetők, mint a Finn, a DC tiszteletes. A csoport nyíltan szólít vállalatok, hogy ne spekulálnak élelmiszerekkel.
De közzétételek, hogy annyira hiányzik, ICCR tagokat mint nővér Nora Nash a nővérek Szent Ferenc Philadelphia kevés ötlet, hogy a beruházások nagy bankok, mint a Goldman Sachs eleget ezt a filozófiát.
Hajtott a meghatározása, hogy fektessenek be a társadalmilag tudatos módon Finn csoportja már aggasztja bankok áruk tevékenységét 2008 óta, amikor a tüske az energia és a mezőgazdasági termékek miatt éhséglázadások Afrikában. A kérdés az, hogy a bankok “kereskedelmi tevékenység mesterségesen felhajtja élelmiszerárak.
A megelőző üzenetet Goldman küldött előtt múlt heti szenátusi meghallgatáson a bankok áru tevékenységek állította, hogy a cég beruházás fizikai eszközök, mint például az alumínium raktárakban ne vezessen az árakat. De maradt megválaszolatlan számos Finn kérdés, hogy mi a bank tesz az ágazatban.
(Goldman haladt szerda foglalkozni kritika a Metro International fémek üzlet, bejelentette volna az ügyfelek számára azonnali hozzáférést a tárolt alumínium.)
A nyilatkozatot küldött Finn és később megjelent széles körben nem foglalkozott egyik szélesebb vonatkozik: hogy senki sem azon kívül a bankok maguk sem tudja biztosan, hogy milyen nagy az áru kereskedelmi kar, mennyit kereskedelmi, vagy hogy mennyi pénzt csinál.
“Szeretnénk, ha nagyobb nyilvánosság mellett, hogy a” Finn mondta.
Nem valószínű, hogy a kívánsága. Míg az ország legnagyobb bankok kötelesek felfedni tevékenységüket egyes fogyasztói néző vállalkozások, mint például a jelzálogot, akkor nem követeli meg, hogy ezt az áruk oldalon.
Commodity “bevétel” a számok jelentett értékpapír-és banki szabályozók eltérhetnek vadul -, és nem biztos, hogy pontosan tükrözi a vállalkozás méretével.
A legtöbb bank jelentés néhány számot, de az egyik legnagyobb – Morgan Stanley (Xetra: 885836 – news) – nem hozott a dollár a szám a saját áruk bevételeket több mint egy évtizede, jelentés csak az évről-évre százalékos változása az értékpapír-reszelék. Nincs költséghatékony, fizetés és bónusz számok, lehetetlenné téve, hogy kitalálni relatív jövedelmezőségét.
“Nem hiszem, hogy van olyan bankok, amelyek megfelelő közzététele áruk bevétel”, mondta George Kuznyecov, vezetője a kutatás és elemzés a Koalíció, egy brit tanácsadó cég, amely több mint 100 kutató, hogy ellenőrizze információk nyilvánosságra hozatalát, és interjúkat megbecsülni kereskedés bevételek a befektetési bankok számára.
A kérdés egyre fontosabbá válik, mint a politikusok nyomja le a bankok több betekintést a kockázatokat szednek a tulajdonos fémekkel raktárak vagy bérelt olajszállító tartályhajók, és néhány keresik vásárlók számára a fizikai áruk gazdaságok. Pénteken, a JPMorgan (LSE: JPIU.L – hír), azt mondta, hogy elkelt.
“A fizikai áruk tevékenysége nem teljes körűen és érthetően számolt be … ők gyakran temették misztikus szabályozási reszelék,” szenátor Sherrod Brown, a demokrata Ohio azt mondta, a múlt heti meghallgatáson.
UTASÍTÁSAI
Az egyértelműség hiánya mint kereskedelmi műveletek régóta bosszantó probléma egész más asztalok is, mint például a deviza-és a részvények. De a jelenlegi vitában, hogy a bankok számára lehetővé kell tenni, hogy folytatni tudja működését, így aktívan a nyersanyag piacokon csak éles hangsúly ezen a területen.
Összegezve, ez a nagy pénz: az első tíz globális bankok közösen készített mintegy $ 6000000000 kereskedelmi áruk tavaly le 24 százalékkal 2011-ben, szerint Koalíció.
A bankok azt mondják, hogy az általuk nyújtott szabályozó hatóságok és a befektetők számára minden olyan információt, amelyet kötelesek adni.
“A közzétételek összhangban vannak valamennyi vonatkozó jelentéstételi követelményeket és a befektetők az összes lényeges információt,” mondta egy szóvivő a Morgan Stanley. Azt mondta, a bank szolgáltat adatokat a fő mozgatórugója az eredményekkel kapcsolatban a három fő üzletág, de nem törik le, eredmény a “termék” szintre, mint áru.
A kritikusok szerint a közzététel is hagy sok kívánnivalót.
“Tényleg nem mondott,” mondta Robert McCullough, az energia-közgazdász, aki hat évet töltött peres villamosenergia-piaci manipuláció ellen Morgan Stanley.
“Ha volna egy becslést, amit a pozíció a villamosenergia-, 2001-ben, hat év pereskedés nem volt elegendő ahhoz, hogy azt,” mondta.
Ami a pénzügyi rendszert fenyegető kockázatok, a Federal Reserve, amely szabályozza a bankok, az a hatalom, hogy az on-személyzet látogatások kérésére adathalmazok a bankok a saját áruk tevékenységét. Az ügynökség is tart a helyszíni személyzet, a bankok, akik elkötelezett ellenőrzés áruk.
De ez nem elég, egyesek szerint korábbi vizsgáztatók.
“Van egy kifinomult szakadék a szabályozó és a bank, hogy szabályozzák,” mondta Mark Williams, a korábbi Federal Reserve Bank elbíráló és az energia végrehajtó, aki most tanít pénzügy Boston University.
“Az áruk, ahol a kifinomultabb tranzakció kerül sor,” mondta.
Y-9C? Mert meg kell
Egy bank bejelentés által gyűjtött Fed az úgynevezett “Y FR-9C.” A részletes kérdőív megköveteli a bankoktól, hogy elmondja a Federal Reserve mindent, hogy mennyi pénzt költenek a postaköltséget, hogy mennyi pénzt, hogy kereskedelmi árucikkek.
De mivel szabályozó számviteli szabályok eltérhetnek, ahogyan a bankok jelentik a jövedelem a befektetők, a Fed kérdőív gyakran viseli kevés hasonlóságot mutat a bankok Securities and Exchange Commission reszelék.
Goldman Sachs például számolt mindössze 100 millió dollár “nyersanyag-és egyéb” kereskedelmi bevételek a Fed 2012-ben. Egy másik bejelentés a SEC, a bank azt mondta, hogy történt 575.000.000 $ kereskedelmi árucikkek. Iparági források valójában rögzített Goldman áru bevétele közelebb $ 1,25 milliárd évben.
Arra a kérdésre, különböző számok, a szóvivője a Goldman Sachs azt mondta: “Mi nyilvánosságra adatokat, ahogy mi szükséges. Lehet, hogy nem felel meg, ahogy valójában teljesítményének mérésére bizonyos kereskedelmi vállalkozások számára.” Visszautasította, hogy a szám a bank áru kereskedelmi bevételeket.
JPMorgan Chase (Other OTC: JPMSZ – news) és a Citigroup Inc (NYSE: C – news) a hasonló áru kereskedelmi adatok a Fed és a SEC. De, mint a Goldman, mind a bankok figyelmeztetik a befektetőket a SEC, hogy a számok nem képviseli teljes mértékben a teljesítmény, mert kizárják jövedelem kamat, a “szerves” része a kereskedelmi bevétel.
Más bank arra az álláspontra, hogy a nyersanyagárak vállalkozások túl kicsi ahhoz, hogy érdemes sok figyelmet.
A Deutsche Bank és a Barclays Bank, áruk bevételek mutathat fel alkalmi jövedelmek átírás vagy befektetői prezentáció, de nem hozza nyilvánosságra a bank bejelentések mennyi pénzt tesz kereskedés az ágazatban. A 2012-es éves jelentésében, a Deutsche Bank annyit jegyez meg, áruk “bevételek alacsonyabbak” 2011-hez képest. Barclays (LSE: BARC.L – news) nem tesz említést a szegmens teljesítményét az éves jelentésben.
JPMorgan jelentett közel 2,4 milliárd dollár volt árukereskedelem bevételek 2012-re, ami a papíron több volt, mint a Goldman és a Morgan Stanley együttvéve. De számos elemző szerint a tényleges bevételek valószínűleg közelebb az idei $ 1500000000 cél.

EU-Asia