Bancher central cel mai bine plătit din lume

Banca Angliei deține prima sa reuniune de politică monetară sub conducerea joi Carney. Unii analiști se așteaptă ca el să aștepta timpul său înainte de a face ceea ce ar putea fi cea mai semnificativă schimbare la banca, cu introducerea de orientare Fed-stil asupra ratelor dobânzilor.
“Ne așteptăm ca BoE a adopta orientare Fed-stil asupra ratelor dobânzilor în luna august, atunci cand BoE trebuie să furnizeze o evaluare a meritelor acestei politici,” a remarcat Berenberg șef al Băncii Marea Britanie economistul Rob Wood.
Ca el a începe un mandat de cinci ani Luni – reușind Mervyn King, care sa pensionat – Carney preia o instituție cu o mult mai mare lista de-a face decât predecesorul său.
Nu numai că Banca Angliei ratelor dobânzilor stabili și gestiona achizițiile de active – cunoscut sub numele de relaxare cantitativă -, de asemenea, le-a luat recent responsabilitatea pentru reglementarea băncilor și sistemul financiar britanic.
Angajarea “candidatul perfect” – în cuvintele din Marea Britanie ministrul de finanțe George Osborne – vine la un preț, cu toate acestea.
Pachetul total de Carney este în valoare de aproximativ 1,3 milioane de dolari, inclusiv salariul, indemnizațiile și costurile locuințelor.
Că catapulte economist la Harvard-educat și fostul Goldman Sachs (GS, Fortune 500) bancher în partea de sus a Ligii Central plata bancher, înainte de Hong Kong Monetar Autoritatea CEO Norman Chan, care a făcut aproximativ 1,2 milioane de dolari în 2012.
Sugestii: Oficialii Fed în modul de control al daunelor
Carney a fost nevoit să-și apere sa se ocupe de plata la inceputul acestui an, atunci când depune mărturie în fața parlamentarilor britanici -, probabil, nu este surprinzător având în vedere președintele Rezervei Federale Ben Bernanke a primit un salariu de doar 200.000 de dolari anul trecut.
“Mă mut la una dintre cele mai puțin scumpe capitale din lume – Ottawa – la una din capitalul cele mai scumpe orașe din lume”, a spus Carney, în februarie.
Draghi a câștigat un salariu de aproximativ 488.000 dolari anul trecut, dar, de asemenea, a avut utilizarea de o reședință oficială BCE.
Cel mai apropiat rival Carney în afara Asiei este Thomas Jordan, șeful de Banca Națională a Elveției, care a făcut aproximativ 1,170,000 dolari anul trecut, inclusiv contribuțiile la pensie.
În timp ce băncile centrale diferă în modul în care acestea raportează salariile directorilor executivi seniori, Carney este cap și umeri de mai sus președintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi, care are de a jongla nevoile de 17 diferite economii din zona euro atunci când conducerea politicii monetare.
Mark Carney se confruntă cu o sarcină descurajantă ca noi guvernatorul Bancii Angliei, dar se va bucura de cea mai bogata oferta de compensație de orice bancher central majoră în schimb.
Așteptările sunt mari ca fosta Banca mult-laudat de Canada guvernator va fi capabil să lucreze magia cu economia Marii Britanii. Într-o perioadă de austeritate profund, el trebuie să echilibreze nevoia de a controla inflația de cereri pentru a stimula creditarea pentru gospodării și întreprinderi.

EU-Asia