Az új kor a léghajó

Való támaszkodás napenergia jelenti a repülőgép lenne sokkal lassabb, mint egy hagyományos repülőgép, utazás mindössze 25km egy óra, de a tény, hogy ez azt jelenti, hogy pilóta nélküli esetleg marad levegőben, a magasabban fekvő területeken, mert hosszú ideig.
“Ez mind a sebesség, és optimalizálja az energia,” mondta Jafaar. : “Mi használ fel energiát megy gyorsan. Emberek mindig azt szeretnék, hogy lesz gyorsabb, de nem fogunk, hogy könyv az emberek, így a lassabb sebességgel tolerálható.”
Ha és amikor a Sun Cloud leszáll a földre – ami Jafaar elismeri, nem valószínű, hogy történik néhány éve még – akkor is találni nem csak léghajó lebeg körül felettünk.
Az ötlet által kifejlesztett Kazahsztán születésű mérnök Igor Pasternak, aki költözött az Egyesült Államokba 1994-ben felállított irodaház reklám blimps.
Ő töltötte az elmúlt két évtizedben dolgozik, hogy megoldja a problémákat okozott a hagyományos léghajók.
“Megértem, léghajók jól,” mondta a CNN. “Én már épített egy csomó közülük.”
A Aeroscraft egy merev-s kormányozható mérési óriási 169 méter hosszú, és a hasznos teher 66 tonna (és tervek egy 250 tonnás változat), a cirkáló sebesség akár 120 csomó, és egy sor 3100 tengeri mérföld.
“Ez egy kicsit olyan, mint az álom autó,” mondta.
“A természeti katasztrófák és más helyzetekben, ahol infrastruktúra nem létezik, a Aeroscraft lehetne használni, hogy a sürgősségi ellátás: élelem, víz, takaró – 66 tonna megkönnyebbülés egy időben,” magyarázta a vállalat kommunikációs igazgatója, John Kiehle.
És míg az elsődleges célja valószínűleg logisztikai, mozgó rakomány, a katonai csapatok és a humanitárius segélyszállítmányok a távoli és barátságtalan terep, a vállalat elismeri, hogy le a pályáról, lehetnek más felhasználási a technológia, a “lebegő szállodái” “ég jachtok milliomosok. ”
Most, 90 évvel elindítása után az Amerika első léghajó, a USS Shenandoah, kormányozható léghajók és légijárműveik mennek egyfajta reneszánsz.
Azok között, abban a reményben, hogy vezesse a díjat a kaliforniai Aeros, amely a fejlődő mi reméli, lesz egy forradalmian új cargo léghajó, theAeroscraft, ötvöző elemek rendszeres “könnyebb air” (LTA), kézműves és a hagyományos merevszárnyú repülőgépek .
Eddig a cég létrehozott egy kicsinyített változata a repülőgép annak bizonyítására, hogy a design is működni, a következő lépés a teljes méretű prototípus. A cél az, hogy az első Aeroscraft repülés 2016, és a kezdeti flotta 24 jármű, és fut a 2020-2021.
“Ez valóban egy játék-váltó”, mondta Bill Feeley, a cég igazgatója a stratégiai pénzügyek. “Ez egy igazi váltás az ipari technológia, egy par az épület a felhőkarcolók, vagy létrehozása a nukleáris energia.”
Tweets @ cnni/paris-airshow-2013
Pasternak és Kiehle mondjuk a Aeroscraft legnagyobb előnye az, hogy fut a rendszeres dízel, hanem költséges repülőgép-üzemanyag, amely lehet nehéz szerezte meg, a világ több, megközelíthetetlen területeken.
De egy másik léghajó projekt jelenleg a kutatás-fejlesztés is a végén, hogy még olcsóbbá és könnyebbé a hatalom: az innováció és a mérnöki tanácsadó csoport Altran Sun Cloud egy léghajó powered by napenergia.
Ez egy olyan terület a cég némi tapasztalata, akik már dolgoztak Solar Impulse, a világ első repülőgép hajtott kizárólag a nap.
Mint Aeros “léghajó, a Sun Cloud is tervezték, hogy nagy terhelés rakomány nagy távolságokra -, de a Sun Cloud hiányzik egy komponens valószínűleg kulcsfontosságú a Aeroscraft sikere: a pilóta.
Altran megvalósíthatósági tanulmány azt vizsgálja, hogy lehet mozgatni teherbírásával 250 tonnára egyik helyről a másikra, amit gyakorlatilag egy szuper-méretű drone.
Bővebben: A jelek, jet, rajt!
“Nem szeretnék lecserélni hagyományos Áruszállítás,” magyarázta a program vezetője, Ali Jafaar. “Container hajók szállítására 500.000 tonna egy időben – mi nem szeretnének csinálni.”
Ehelyett az ötlet, hogy képes mozgatni a nagy tételek, mint például a repülőgép alkatrészek, nagy távolságokra egy gyárban a másikra.
Amerikai védelmi vállalkozó Raytheon már tervezi, hogy a saját légijárműveik (léghajók, amelyek kikötve, hogy a földön) a feletti légteret az amerikai főváros, Washington.
Bővebben: Paris repülőnap hihetetlen pillanatokat
De ahelyett, hogy szállító csapatok vagy gyártási eszközök, Raytheon blimps fog elindulni felügyeleti berendezés, nézni a fenyegető támadásokat.
Egyszer régen, a léghajó üdvözölték, mint a jövő a repülés: olyan elbűvölő, fényűző és divatos, mint az Art Deco korszak, amely megjelölt fénykorát.
Hanem egy sor katasztrófa, nem utolsósorban az ütközés a Hindenburg New Jersey-ben, 1937-ben, a veszteség 36 életet, tedd fizetett álmait interkontinentális Zeppelin utazás.
Blimps még egy ismerős látvány a reklám, de azok, akik terveznek és építenek ezek a repülőgépek hiszem, sokkal több számukra – és a jövőbeni – mint egyszerűen jelzésekre a helyi autókereskedés vagy ad TV-nézők a jobb rálátása legyen a focipálya alatt a nagy meccs.

EU-Asia