Aveți încredere în noi suntem de la Silicon Valley

Acum, multe dintre firmele de top din Silicon Valley sunt angajate într-un joc de o upmanship pentru a arăta că ei sunt compania de internet cel mai transparent de pe bloc.
Rapoartele initiale cu privire la “acces direct”, ca parte a unui sistem de informații clasificate din SUA numit Prism, s-au dovedit a fi greșit. Dar rapoartele Prism au subliniat temerile de confidențialitate de lungă durată cu privire la modul în care cele mai mari companii tech din SUA se ocupe de troves lor mari de date de utilizator. Giganții de Internet au ajuns sub control în urma rapoartelor pe care NSA folosește Prism a examina datele – inclusiv e-mail-uri, clipuri video și chat-uri on-line – pe care le colectează prin cererile formulate în temeiul Externe Supraveghere Actul de Informații (FISA), una dintre cele legi controversate la inima de curent furori NSA-spionaj.
În urma scurgere Prism, care a fost furnizat de The Guardian și The Washington Post de denunțător Edward Snowden, Apple, Google, Facebook și Yahoo toate declarațiile emise – în limbajul juridic izbitor de asemănătoare – negarea că ei dau ANS “directă” sau nelimitată acces la serverele lor de calculator.
Dar se pare că firmele au simțit nevoia de a merge mai departe decât aceste refuzuri, iar în ultimele zile s-au angajat într-o competiție pentru a demonstra angajamentul lor de transparență.
Google a dat startul luptei transparență săptămâna trecută, când aceasta a solicitat Procurorului General al SUA, Eric Holder și directorul FBI, Robert Mueller, pentru permisiunea de a publica “numarul total de cereri de securitate națională, inclusiv prezentările de informații Fisa – în ceea ce privește atât numărul primim și domeniul lor de aplicare. ”
Această cerere a fost demn de remarcat pentru că a fost prima dată când Google a recunoscut chiar că primește cereri Fisa de securitate națională. Facebook și Microsoft au urmat rapid exemplul cu cereri similare. Un purtator de cuvant al Departamentului de Justiție a declarat timp în care agenția este în proces de revizuire a cererii.
Apoi, peste week-end, Facebook, care spre deosebire de Google nu a publicat un raport privind transparența, a ajuns la un acord cu guvernul permițându-i să divulge datele cu privire la cererile de informații din SUA. Facebook a declarat că pentru cele șase luni încheiată la 31 decembrie 2012, a primit între 9.000 și 10.000 de cereri de date, inclusiv cererile penale și naționale legate de securitate, care acoperă între 18.000 și 19.000 de conturi.
“Suntem încântați că, ca urmare a discuțiilor noastre, putem include acum într-un raport de transparență toate cererile național de securitate legate de SUA (inclusiv FISA precum și Litere naționale de securitate) – care până acum nicio companie nu a fost autorizată să facă “, a spus Facebook Consilier General Ted Ullyot într-un dig care nu-așa-subtil la rivalii companiei.
La scurt timp după aceea, Microsoft a lansat de date similare, indicând faptul că societatea a primit între 6.000 și 7.000 de cereri penale și de securitate națională afectează între 31.000 și 32.000 de conturi de consum.
Yahoo a urmat luni seara, spunând că a primit “între 12.000 și 13.000 de cereri, inclusiv, de Externe Supraveghere Actul de Informații penale (FISA), precum și alte cereri.”
MAI: Iată de ce Google este de cumpărare de Waze, o aplicatie roșu-fierbinte traficului mobil, pentru 1 miliard de dolari
Aici este problema. Conform acordului Facebook, Microsoft, Apple si Yahoo a ajuns cu guvernul, companiile au fost doar permis să elibereze numarul total de totalul cererilor de date din SUA. Crucial, ei nu li sa permis să rupă separat din numărul de cereri FISA. “Acest lucru influențează numai o mica parte a bazei globale Microsoft client,” John Frank, din acest motiv, nu știm dacă le-au primit 50 de cereri Fisa, 500 sau 5000. Ca urmare, informațiile, în timp ce lăudabilă, fusta în jurul problema centrală a controversei ANS-IGMP, care este natura și gradului de participare a companiilor la secrete americane investigații de securitate națională.
Consilier general adjunct al Microsoft, a declarat într-un post pe blog. “Singur Transparența nu poate fi suficient pentru a restabili încrederea publicului, dar este un loc minunat pentru a începe.”
Pe luni, Apple a aderat la partid și a anunțat că de la 1 decembrie 2012, la 31 mai 2013, a primit între 4.000 și 5.000 de cereri de aplicare a legii din SUA pentru datele clientilor legate de între 9.000 și 10.000 de conturi sau de dispozitive, inclusiv atât penale, cât investigații și “probleme.” de securitate națională Apple a anuntat ca a fost eliberarea de date “, în interesul transparenței.”
“Noi credem ca firmele ar trebui să li se permită să iasă numere specifice pentru cererile FISA”, a declarat Amie Stepanovici, director al Proiectului de supraveghere internă la Electronic Privacy Information Center, o organizație de interes public cu sediul la Washington. “Aceste cifre ar oferi transparență la nivel national. De asemenea, credem că utilizatorii individuali vizate în FISA ar trebui să primească o notificare că acestea au fost supuse unei supravegheri, chiar și după faptul, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a contesta supraveghere în instanța de judecată.”
Cele mai mari companii de Internet din America sunt împiedici de ele însele pentru a susține imaginea lor publică următoarele informații blockbuster despre rolul lor în programul controversat de culegere a datelor guvernului SUA.
Inca de la știri au sugerat că firmele de tehnologie majore – includingApple, Google, Facebook și Yahoo – furnizează Agenției Naționale de Securitate (NSA), cu acces neîngrădit sau “directă” la serverele lor, companiile au pornit o campanie agresivă pentru a demonstra că ” nu esti Stooges guvernamentale.

EU-Asia