Ausztrál növekedés lassul a bányászat

Kívül az erőforrás szektor, a háztartások kiadásai nőtt a vártnál gyengébb 0,6 százalék volt a negyedévben. Volt még egy enyhe növekedés a háztartások megtakarítási rátája 10,6 százalék olyan óvatos fogyasztók visszafogják kiadásaikat.
A közgazdászok a Westpac mondta mondta a nemzeti számlák mutatott az ausztrál gazdaság elveszítette lendületét 2012-ben és 2013-ban, és további kamatcsökkentést volt szükség tevékenységének ösztönzésére.
Az éves nyereség volt, 2,5 százalékkal, lefelé 3,2 százalék a decemberi negyedévben, és a leglassabb bővítése, mivel a harmadik negyedévben a 2011.
Piaci várakozások már egy emelkedés 0,7 százalék a negyedévben, és 2,7 százalékkal az év során.
A számadatokból is a kihívás a világ 12. legnagyobb gazdasága, mert megpróbálja átmenet az erőforrás befektetési boom, ami hajtott a növekedés az elmúlt évtizedben, de már a végéhez közeledik.
A kísérlet arra, hogy a növekedés ösztönzése nem bányászati ​​része a gazdaság a Reserve Bank of Australia csökkentette az irányadó kamatlábat 2 százalékponttal novembere óta 2011 a rekord alacsony, 2,75 százalék. A központi bank utalt kedden, hogy lehetőség lenne a további monetáris lazítás.
Azonban a kamatláb-érzékeny gazdasági ágazatok, mint például a fogyasztói kiadások és a házépítés csak lassan reagál a könnyebb monetáris politika, miközben iparágak, mint a turizmus és a gyártás továbbra is küzdenek az erős ausztrál dollár.
Pimco, a világ legnagyobb kötvényalap, felszólította az RBA, hogy csökkentette a kamatokat is, mondván, lazább monetáris politikára lesz szükség, hogy támogassa a hazai kereslet, mint a forrás boom csúcsok. Úgy becsüli, erőforrás befektetés volt a felelős 60 százaléka ausztrál gazdasági növekedés tavaly.
Szerda nemzeti számlák mutatott az export volt a legnagyobb hozzájárulást a gazdasági növekedés, a növekvő 1,1 százalékkal a márciusi negyedévben, és 8,1 százalékkal az elmúlt évben, mint a nagy beruházási lefordították magasabb export és a termelés.
Növekedés motorja a növekvő export a vasérc és a szén, mint nagy erőforrás-cégek, mint a BHP Billiton, a Rio Tinto és a Fortescue Metals ramped a termelést. Ez tükröződött számokban mutatott 1,5 százalékos emelkedés bányászati ​​termelés a negyedévben.
Azonban az emelkedés az export részben ellensúlyozta a drasztikus csökkenése a bányászati ​​beruházás, amely hozzájárult ahhoz, hogy a 4,3 százalékos csökkenés az új magán üzleti beruházásokat. Nagy erőforrás a vállalatok a nyomás a részvényesek az alacsonyabb kiadások új projekt, mert a bizonytalan kilátások nyersanyagárak, mint a kínai gazdaság átmenetek
A lassulás a bányászati ​​szektor kiemeli továbbá egy 11,2 százalékos csökkenése ásványok és kőolaj feltárása kiadások a negyedévben, és 5,7 százalékkal slide mérnöki konstrukció, amely uralja a nagy erőforrás-projekteket.
“A kereslet lényegesen alatt trend, a hazai kiadásokat szerződő. Ennek alapján egyedül a kereslet minden bizonnyal támogatásra szoruló. Ez megerősíti a véleményen van, hogy középtávon a készpénz aránya lesz, hogy tovább csökken, végül elérte a 2 százalékot végén az első negyedévben a 2014. ”
Összességében belföldi kereslet 0,3 százalékkal a negyedévben – a leggyengébb eredmény 2009 óta -, mert a drasztikus csökkenése az üzleti beruházások és a haldokló lakáspiac.
A növekvő export volumene segített támogatják az ausztrál gazdaság az első negyedévben a 2013, de a növekedés lelassult, a bányászat vállalatok húzni kiadásokat és a beruházásokat.
Közzétett adatok szerint az Ausztrál Statisztikai Hivatal szerdán mutatta bruttó hazai termék nőtt a vártnál gyengébb 0,6 százalék, a három hónap a március az előző negyedévhez képest.

EU-Asia