Australian PM Gillard свален след гласуване

Вътрешният вот лидерството след месеци на съперничество и разделение в рамките на ALP.
Поддръжници Ръд в рамките на ALP разпространи петиция, призоваваща за него да лидерството претендент Гилард, но той първоначално се въздържа. В същото време, най-малко осем от министрите в кабинета на Гилард е подал оставка, прочистване десетилетия опит от нейното правителство.
В австралийската парламентарна система, лидер на управляващата партия поема длъжността на министър-председателя и в четвъртък сутринта, в Канбера, Ръд положи клетва за втори път.
Гилард подаде оставка, след като партията е гласувано в сряда вечерта и обяви, че ще напусне политиката.
Основен фактор в смъртта Гилард – и в Phoenix-като връщане на Ръд – е избирането Австралия трябва да притежава до края на тази година.
Под ръководството на Гилард е, труда е изправена пред огромното поражение, според проучванията на общественото мнение. Но същите проучвания показват Ръд ръководената Партия на труда ще се справят много по-добре пред изборните урни.
Australian генерал-губернатора Куентин Брайс ръководи полагането на клетва в церемония в Правителствения дом в Канбера. Генерал-губернатор представлява кралица Елизабет II като държавен глава.
Ръд е широко популярен сред австралийските избирателите, които участват в изборите през септември, за да изберете нов парламент и правителство.
Той каза, че негативните политиката холдингови Австралия през последните години “трябва да спре”, и че той ще се стреми да постигне тази цел, тъй като министър-председател.
Той също отдаде почит на Гилард като “жена с изключителен интелект, на голяма сила и голяма енергия,” и каза, че е постигнала забележителни реформи въпреки начело на правителство на малцинството.
В собствената си пресконференция, Гилард каза, че е благодарен, че имах възможността да водят страната си.
“Тази привилегия е наистина скромно. Благодаря на Australian Партия на труда за тази привилегия и аз благодаря на австралийски хора за тяхната подкрепа”, каза тя.
“Когато за първи път се внася за разглеждане за труда лидер през 2010 г., имах огромна подкрепа от колегите си да го направят. Аз им благодаря за това. И аз им благодаря за предоставената възможност да ме не само да служи на нацията, но да служи като първата жена-премиер на тази страна. ”
Гилард призова за самата гласуване след месеци на вътрешнопартийна триене.
Ръд, който бе избран през 2007 г., но бе свален от Гилард в ръководството предизвикателство през 2010 г., каза, че се връща в офиса на министър-председателя с “смирение, с чест и с важен смисъл на енергия и цел.”
Джулия Гилард: възхищавал чужбина, хулен у дома
Тони Абот, лидер на официалния опозиционна партия Либерална на Австралия, обвини ALP се съсредоточи върху политиката над доброто управление.
На пресконференция той заяви, че народът на Австралия “заслужават по-добро от това”, и призова избирателите да подкрепят неговата партия, ако искат една силна, стабилна и единна правителство.
“Само няколко прости факти”, каза Абът. “През 2007 г. сте гласували за Кевин и получи Джулия. През 2010 г. сте гласували за Юлия и имам Кевин. Ако гласуват за Партията на труда през 2013 г., който не знае кой ще се окажете с?”
Позовавайки се на предстоящата битка избори, Ръд заяви, че е най-накрая реши да оспори лидерството на партията си, защото “просто не е в природата ми да стои безучастно и да позволи на правителството Abbott да дойде на власт в тази страна по подразбиране.”
Три часа преди гласуването, Ръд вдигна ръкавицата.
“Различни министри са били свободни и откровен в своите публични съвети за мен, че да е желателно да оспори лидерството в последните дни. За бога на нацията, аз вярвам, че е време този въпрос да бъде решен”, каза той в изявление, изпратени на журналисти.
Ръд заяви, че няма да използва победата срещу лица конкуренти, но ще се съсредоточи върху обединяване на партията.
Тази седмица, премиерът е имал достатъчно. Въпреки няма официална намеса от всеки съперник, тя сложи силата на дръвника и подаде нейната партия брадвата.
“Аз мисля, че е в интерес на нацията – и в най-добрите интереси на Партията на труда – за този въпрос да бъде решен”, каза тя и призова за гласуване.
В ваксина я съперник, Гилард се оплака в интервю за CNN филиал Sky News Австралия тази седмица, че никой не я приближи за монтиране на гласуване лидерството в традиционен начин.
“Наречете ме старомоден, но начинът, по който тези неща обикновено се правят е претендент приближава лидер на Партията на труда и ги моли да се обадите на бюлетината за ръководството, вие си стиснем ръцете и след това гласуване се провежда”, каза тя каза.
Гилард призова всички претенденти да поставят своите имена в бюлетината, който ще бъде последното, че ще се обадя да оспори позицията си.
Кевин Ръд се върна като министър-председател на Австралия в четвъртък, три години след като е бил заменен в офиса от тогавашния заместник му Джулия Гилард.
Ръд оспорва Гилард за ръководството на Лейбъристката партия в сряда и спечели 57-45 гласуване сред колегите труда на парламента.

EU-Asia