Asiana tužiti TV stanicu za rasističke kiksa

Asiana identificiran pilotu za komandama od Boeinga 777 koji podgriz svoj pristup i ošišan na more zid prije sudara slijetanja na pistu kao Lee Kang-kuk. Tu su još dva pilota u kokpitu u trenutku nesreće.
Asiana Flight 214 je prevozio 291 putnika i 16 članova posade kada je sudar sletio 6. srpnja na pisti nakon što je udario zid.
Tri putnika je poginulo, uključujući djevojke koja je umrla od ozljeda u petak ujutro. Više od 180 osoba ozlijeđeno.
Stanica je rekao imena potvrđeni su od strane NTSB dužnosnik u Washingtonu prije zraku.
NTSB je također ispričao za “netočne i uvredljive” imena koja su pogrešno potvrdio je preko ljeta.
“Ranije danas, kao odgovor na istragu koju medijsku kuću, preko ljeta postupao izvan djelokruga svojih ovlasti, kada je pogrešno potvrdila imena posade u zrakoplovu”, rekao NTSB u petak u priopćenju.
To nije odmah jasno tko je producirao lažna imena, ali NTSB je rekao da nije pripravnik.
Lažna imena koja fonetski precizirao fraze poput “nešto ne štima” i “Mi preniska” su pročitali tijekom KTVU u podnevnoj emisiji u petak. Zrakoplovna zove izvješću “ponižavajući” i rekao da je “pregledom moguće pravne akcije.”
U ponedjeljak ujutro, zrakoplovna činilo da imaju djelomičnu promjenu srca.
Airline glasnogovornik Na Chul-hee rekao Asiana zadržao je američka tvrtka za podnošenje tužbe zbog klevete tužbu protiv TV postaje. No, kazao je, tvrtka nije imala planira podnijeti zasebnu tužbu protiv NTSB.
“Nakon pravni pregled, tvrtka je odlučila podnijeti tužbu protiv mreže jer je njihov izvještaj koji je rezultirao oštećenje image tvrtke,” rekao je.
U petak, KTVU vitlo Tori Campbell pročitati imena. Vijesti stanica, CNN affiliate, kasnije ispričao se u zraku i na svojim internetskim stranicama.
“Ništa nije važnije od nas ima najvišu razinu točnosti i cjelovitosti, a mi smo pregledom naše postupke kako bi se osiguralo taj tip pogreške ne ponovi,” KTVU objavili na svojim internetskim stranicama.
“Imena su prezentirani od strane stanice, na pripravnik za potvrdu”, rekao NTSB glasnogovornica Kelly Nantel. “Pripravnik ne čine imena i dati im do stanice.”
NTSB je rekao da se ne otvara ili potvrditi identitet članova posade ili ljudi koji su uključeni u prometnim nesrećama.
“Trudimo se osigurati da samo prikladno činjenične informacije u svezi istrage je objavio i duboko žalim današnju incident”, navodi se u priopćenju NTSB.
NTSB nisu identificirali pripravnika, ali je rekao, “odgovarajuće mjere će se poduzeti kako bi se osiguralo da takav ozbiljna pogreška ne ponovi.”
Asiana Airlines priopćila kako će nastaviti s planiranim tužbe protiv Oakland, California, televizijske stanice – ali to se neće nastaviti sudski postupak protiv Nacionalnog odbora za sigurnost prometa.
Tijekom vikenda, Korean Airlines najavila da će tužiti oba entiteta nakon pripravnik u NTSB zabunom potvrdio “netočne i uvredljive” imena onih od pilota zlosretni let 214.

EU-Asia