Asiana të padisë stacion televiziv për gabim raciste

Asiana identifikuar pilotin në kontrollet e Boeing 777 që e dalë qasjen e vet dhe clipped një mur det para se të rrëzimit ulje-në pistë si Lee Kang-Kuk. Kishte dy pilotët e tjerë në kabinë në kohën e aksidentit.
Asiana Flight 214 u mbante 291 pasagjerë dhe 16 anëtarë të ekuipazhit, kur ajo përplasje u ul 6 korrik në pistë, pasi arritja e një pendë.
Tre pasagjerët vdiqën, duke përfshirë edhe një vajzë cili vdiq nga plagët e saj të premten në mëngjes. Më shumë se 180 të tjerë u plagosën.
Stacioni tha se emrat janë konfirmuar nga një zyrtar NTSB në Uashington para ajër.
NTSB gjithashtu kërkoi falje për “të pasakta dhe fyese” emrave që janë të konfirmuara gabimisht nga një praktikant veror.
“Më parë sot, në përgjigje të një kërkese nga një media, një praktikant veror vepruar jashtë fushëveprimit të autoritetit të tij, kur ai gabimisht ka konfirmuar emrat e ekuipazhit të fluturimit në avion,” tha NTSB premten në një deklaratë.
Nuk ishte menjëherë e qartë se kush prodhuar emrat e rreme, por NTSB tha se nuk ishte intern.
Emrat fals që shprehura fonetikisht nga fraza të tilla si “diçka e gabuar” dhe “Ne shumë e ulët”, janë lexuar gjatë transmetimit KTVU e mesditës të premten. Linja ajrore e quajti raportin “poshtëruese” dhe tha se ajo ishte “rishikimin veprimet e mundshme ligjore.”
Të hënën në mëngjes, ajrore dukej të ketë një ndryshim të pjesshëm të zemrës.
Zëdhënësi Airline Na Chul-hee tha Asiana ka mbajtur një firmë ligjit amerikan të ngrenë padi për shpifje kundër stacionit televiziv. Por, tha ai, kompania nuk kanë plane të ngrejë një padi të veçantë kundër NTSB.
“Pas një shqyrtimi ligjor, kompania ka vendosur të ngrejë një padi kundër rrjetit për shkak se ajo ishte raporti i tyre që ka rezultuar në dëmtimin e imazhit të kompanisë,” tha ai.
Të premten, KTVU spirancë Tori Campbell lexuar emrat. Stacioni i lajmeve, një Filialin CNN, më vonë kërkoi falje në ajër dhe në faqen e saj.
“Asgjë nuk është më e rëndësishme për ne sesa që ka nivelin më të lartë të saktësisë dhe integritetit, dhe ne jemi duke rishikuar procedurat tona për të siguruar këtë lloj të gabimit nuk do të ndodhë përsëri,” KTVU postuar në faqen e saj.
“Emrat u prezantuan nga stacioni, për intern për konfirmim,” tha zëdhënësja e NTSB Kelly Nantel. “Intern nuk përbëjnë emrat dhe të sigurojë atyre në stacion.”
NTSB tha se nuk do të lëshojë ose të konfirmojë identitetin e anëtarëve të ekuipazhit ose të njerëzve të përfshirë në aksidente të transportit.
“Ne punojmë shumë për të siguruar se vetëm informacion faktik të përshtatshme në lidhje me një hetim është lëshuar dhe thellësisht keqardhje incidentin e sotëm,” tha deklarata NTSB.
NTSB nuk ka identifikuar intern, por tha se, “veprimet e duhura do të merren për të siguruar se një gabim serioz nuk është përsëritur.”
Asiana Airlines thotë se do të vazhdojë me padinë e vet të planifikuar kundër një stacioni Oakland, California, televizion – por kjo nuk do të ndjekin veprime ligjore kundër Bordit të Sigurisë Kombëtare të Transportit.
Gjatë fundjavës, linjat ajrore koreane kishte thënë se do të padisë të dyja entitetet pas një praktikante në NTSB gabimisht konfirmuar “të pasakta dhe ofensive” emra si ato nga pilotët e fatkeq Flight 214.

EU-Asia