Asiana kaatua uhreja todennäköisesti saada miljoonia

Tutkijat etsivät nyt mahdollisuutta, että yksi kaksi tyttöä kuoli onnettomuudessa osui hälytysajoneuvo kilpa paikalle. Mutta vaikka tämä osoittautuu tapauksessa wolk ennustaa Asiana joutuu ensisijainen oikeudellinen vastuu hänen kuolemaansa, ei lentokentälle tai palokunta.
“Mahdollisuus on kuitenkin olemassa siellä paljon eri vastaajia, mutta Asiana ja sen (vakuutus) harjoittajat ovat niitä, jotka joutuvat maksamaan”, hän sanoi.
“En usko, että on olemassa väite siellä arvoltaan alle $ 1 miljoonaa euroa. Monet on arvoltaan useita miljoonia”, sanoi Arthur wolk, yksi alkuun henkilövahinkoja asianajajien erikoistunut lento-onnettomuuksia. Philadelphia-pohjainen wolk sanoi, että maanantaina hän ei ollut itsellään mitään matkustajien tai heidän perheidensä.
Asiana Airlines todennäköisesti päätyä maksamaan satoja miljoonia dollareita matkustajille sen lennon kaatui San Francisco lauantaina, mukaan johtava ilmailun oikeuden asiantuntija.
“PTSD on salakavala sairaus,” hän sanoi. “Monet eivät voi palata töihin. Jopa ne, jotka luulevat hieno ja palata töihin, kuusi kuukautta myöhemmin he huomaavat he möykky lattialla, koska se tulee lopulta omaan nilkkaan.”
Wolk sanoi hänen ensimmäinen ratkaisu perustuu PTSD oli lentoemäntä, joka pakeni ilman fyysisiä vammoja, kun United Airlinesin lento syöksyi Sioux City, Iowa, vuonna 1989. Sittemmin PTSD siirtokunnat ovat yleistyneet eloonjääneitä lentoyhtiön kaatuu.
Wolk sanoi, että yksikään US Airways matkustajat, joiden lento laskeutui New Yorkin Hudson-joen tammikuussa 2009 jätetty puvut seuraavan kaatua. Mutta hän sanoi US Airways (LCC, Fortune 500) antoi jokaiselle käteismaksu – vaikka miehistön vietettiin lasku rampa kone ja säästää jokaisen elämään. Lentoyhtiö ei ole kommentoida maksuja tässä tapauksessa.
Related: Asiana osakkeet kuivausrummussa jälkeen kaatua
Suuremmat siirtokunnat ovat matkustajille, jotka kärsineet pahoja vammoja, sekä kaksi kiinalaista tyttöä, jotka saivat surmansa. Ne suoritus osakkeina perustuu arvioihin eliniän menetetystä palkasta, kivusta ja särystä ja hoitokustannuksia. Wolk sanoi siirtokuntien olla suurempi, vaikka käy ilmi, että ohjaajan virhe oli syy kaatua.
“Ei ole koskaan ollut rankaiseva vahinkoa tuomionsa lentoyhtiötä kaatua”, hän sanoi. “Ei ole väliä kuinka törkeä toiminta osoittautuu, ja tämä näyttää melko törkeä, se ei tule muuttaa dollarin numero.”
Wolk ennusti Asiana sitoutuu olemaan kiistänyt vastuuta asiassa, koska se ei halua laajennettu huomiota rooli sen miehistö pelasi kaatua.
Related: Boeing varastossa vahingoittumattomana tämän vuoden ongelmia
Hän sanoi, että hän ei usko, että lentokoneen valmistaja Boeing (BA, Fortune 500) tai San Francisco Airport tai muut mahdolliset vastaajat päätyä maksamaan vahingoista, vaikka ne on nimetty puku.
Crash, ensimmäinen kohtalokas lentoyhtiö onnettomuudessa Yhdysvalloissa lähes neljä vuotta, tapahtui lauantaina, kun Boeing 777 Jet yrittää landclipped lopussa kiitotien. Siellä oli 182 henkilöä sairaalaan vammojen aina vaikea naarmuilta halvaantumiseen.
Wolk sanoi jopa 123 matkustajaa koneessa, joka pakeni ilman fyysisiä vammoja ovat todennäköisesti nähdä seitsemän lukua siirtokunnat lentoyhtiön ja sen vakuutusyhtiötä takia traumaperäisen stressihäiriön (PTSD).

EU-Asia