Ascunzindu numerar în Myanmar

Un semn clar de schimbare este că cardurile de credit sunt tot mai frecvente, dar numai prin Visa și Mastercard. Nu emitent locală încă. Visa intenționează să emită carduri de credit pre-plătite până la sfârșitul acestui an.
Este un pas mic, dar pentru Myanmar un mic pas în direcția cea bună este critică, deoarece se pregateste pentru a fi parte dintr-o system.He financiare integrate la nivel mondial compromis. Un al treilea a mers la bancă, restul a rămas în care trăiește. De fapt, singurul motiv pentru care a depus nimic, la toate a fost frica de un incendiu.
Oamenii de aici sar complet bănci și să păstreze banii lor la domiciliu. E cel mai apropiat lucru pe care îl vei găsi la o economie totală de numerar oriunde în lume.
Guvernul din Myanmar a făcut fixare a sistemului bancar o prioritate, dar o scurtă vizită la orice sucursală relevă dimensiunea problemei cu care se confruntă.
Este o scenă extraordinară: contoare Teller și mesele de birou sunt literalmente debordant cu bani. Cărămizi de lucruri, legate în mănunchiuri de o mie de note de echilibrare precar pe partea de sus a reciproc sau gunoaiele pe podea in gramezi mari dezordonate. Și clienții aduce în mai bombat pungi de cumpărături, în timp ce roata paznici de securitate în saci de orez alb, cu mai multe pachete de kyat, ca monedă locală este cunoscută.
Myanmar este încă lucrează la un sistem de credit reală și ATM-uri sunt o dezvoltare relativ nou – în cazul în care acestea funcționează. La fel ca cele mai multe afaceri din oraș și orașele, penele de curent frecvente înseamnă sistemele închise. Am încercat trei ATM-uri de-a lungul unei zile. Nici unul a lucrat.
Dar merge mult mai adânc decât atât. Sistemul bancar luăm pentru a acordat în cele mai multe țări – împrumuturi ușor, produsele financiare, operațiunile interbancare, de credit – sunt toate aproape inexistente aici. Nu există nici o corporate banking corespunzătoare. Companiile nu pot obține planuri de rambursare a creditului de mai mult de un an. Adevărat, ele se reportează, dar aceasta înseamnă elementul central pentru împrumuturile corporative – un program de rambursare realist – nu există.
Managerilor de bănci încă mai trebuie să telefoneze la banca centrală, la sfârșitul fiecărei zile de tranzacționare pentru a le spune ce echilibrul în cărți este.
Există acum o lege bancar în fața Parlamentului și până care este aprobat, aprofundată reforma rădăcină-și-mlădița nu poate avea loc. Și chiar și atunci când o face, băncile trebuie să depășească neîncrederea enormă în sistem, construit pe parcursul a două generații de mis-management. Oamenii de aici extrem de suspecte de bănci.
Acest lucru este bancare în Myanmar, circa 2013. Un sistem învechit și fenoli, deschis timp de decenii pentru abuz de regimul anterior, și evitate cu aproximativ 90% din populație.
Când Nyein Chan Aung vândut casa în Yangon recent, el sa confruntat cu o dilema – ce face pentru cu veniturile. A el ia banii lui la banca sau păstrați-l de la domiciliu?

EU-Asia