Are Apple au probleme inovare?

În mod ironic, fondatorul Apple, Steve Jobs a avertizat de nebunia de care caută profituri peste cota de piață.
“Ei au făcut profituri bizare de aproximativ patru ani”, a spus Jobs în celebrul său “Interviu Lost” din 1995, a discuta strategia Apple Macintosh în timp. “Ceea ce acest cost ei era viitorul lor. Ceea ce ar fi trebuit să facem este de a face profit raționale și merge pentru cota de piață.”
Apple a devenit companie din lume cele mai valoroase prin generarea de entuziasm legitime ale consumatorilor, pentru iGizmos sale. Se transformat dintr-o companie de nisa in lumea computerelor la cel care a creat totul noi categorii de gadget-uri.
Dar concurenții au prins în cele din urmă până la Apple, oferind alternative care arata si se efectua la fel de bine – dacă nu mai bine. Sa întâmplat cu iPhone, și începe să se întâmple cu iPad și Macintosh. Singurul produs care nu a căzut în această capcană a fost iPod-ul, care a fost izolat de proprietate software-ul Apple iTunes si magazin. În orice caz, se poate argumenta că Apple a se ucis iPod cu iPhone.
“Modele industriale istorice ne arată că, în calitate de produsele îmbunătățească și să devină” suficient de bun “pentru uz masă, devine mai dificil de a crea o propunere de valoare puternică de a face un produs mai bun,” a declarat Sameer Singh, analist șef la BitChemy Ventures, un incubator de tehnologie . El susține că face mult mai dificil pentru o companie pentru a vinde ceva care este mult mai scump decât produsul asemănător unui rival.
Problema cu care modelul de afaceri este faptul că Apple a obligă să vină în mod constant cu un produs nou inovatoare. Apple a făcut o treabă remarcabilă la care: iPod, iPhone și iPad au definit toate categoriile de produse.
Care se joacă chiar acum cu Apple. Astăzi, există mult mai puține diferențe între iPhone de top-of-the-line 5 și un run-of-the-mill Google (GOOG, Fortune 500) smartphone-uri Android decât în ​​orice moment din istoria de șase ani a iPhone-ului. Prin oferirea de alternative straniu similare și mai ieftin, producătorii de Android au depasit Apple in cota de piata, si de crestere a vanzarilor iPhone începe să încetinească.
Deși Apple a menține o “cota de profit” avantaj față de rivalul Samsung în spațiul de smartphone-uri, chiar că începe să se erodeze.
Similar, (INTC, Fortune 500) ultrabook-uri Intel sunt presiuni gama Mac, ca vanzarile din divizia Apple PC-uri au stagnat în ultimele trimestre. Tablete Android, de asemenea, a preluat recent iPad.
Există mai multe moduri din colțul Apple a susținut el însuși în, dar numai unul dintre ei pare de la distanță “Apple-ca.”
Primul este prin diversificarea stil IBM (IBM, Fortune 500), dar care nu a fost niciodată modus operandi Apple. Un alt este pentru Apple de a arma pentru cota de piață conducerea prin deschiderea produsele sale pentru a fi utilizate de către alte companii în modul în care Microsoft (MSFT, Fortune 500) si Google au făcut. Dar asta este antiteza a ceea ce Apple a fost pentru inca din anii 1980.
Ultimul, și “cel mai riscant abordare,” în conformitate cu Singh, este de a menține crearea și livrarea de inovații pe piață, perturba. Apple a fost mult timp zvonuri pentru a fi de lucru pe o “iTV” all-in-un set de televiziune. Mai recent, compania se spune că a fost în curs de dezvoltare un “iWatch.”
Totusi, este un ordin înalt pentru a cere Apple sa continue sa ruleze fără precedent de succes.

EU-Asia