Apple testar iPhone rörelsedetektor

Apple verkar testar funktioner rörelsestyrning som låter människor styra sina iPhones genom att flytta sina huvuden.
Funktionen, rapporterades först av 9to5 Mac, upptäcktes utvecklaren versionen av Apples senaste mobila operativsystem, iOS 7, och är ännu inte tillgängliga för allmänheten. Det är ett alternativ i menyn Hjälpmedel som åsidosätter de vanliga pekskärmsreglagen.
Det fungerar genom att använda framåtvänt iPhone eller iPad kamera för att upptäcka huvudrörelser, enligt rapporten. När den, systemet automatiskt går igenom alla alternativ på enhetens skärm tills användaren väljer det han eller hon vill genom att vrida sitt huvud åt sidan.
Vänster eller höger huvudrörelser kan tilldelas olika uppgifter, bland annat att återvända till huvuddelen av startsidan, visar anmälningar eller aktivera Siri röst assistent. (Du kan titta på en video demonstrationhere.)
Tillvägagångssättet verkar tidsödande, men att kunna navigera i telefonens gränssnitt på detta sätt med huvudrörelser skulle kunna vara användbara för personer med nedsatt rörelse-eller andra funktionshinder som gör touch eller gränssnitt röst svåra att använda.
Den nya versionen av iOS mobila operativsystem är fortfarande i beta-testning, då dess funktioner används av utvecklare som skapar nya appar medan Apple fixar buggar och polerar gränssnittet. Regelbundna iPhone-användare kommer att kunna uppgradera till iOS 7 i höst.
Huvudet-rörelsen funktionen är tänkt som en tillgänglighet alternativ, men det är lätt att föreställa sig liknande funktioner rörelsestyrning allt vanligare på enheter i framtiden.
Rörelsedetektor teknik som låter dig styra en dator gränssnitt har tagit fart under de senaste åren. Microsoft Kinect och en snart-till-vara-utsläppt enhet från Leap Motion använda kraftfulla kameror djupsensorn. Kinect kan identifiera en persons skelett, ansikte och även uttryck. Steget detekterar gester såsom fingerrörelser.
I en nypa kan vanliga smartphone kameror utföra vissa mindre funktioner rörelsedetektering, men de är fortfarande i ett tidigt skede och behöver arbete innan de är tillräckligt bra för att vara praktiska verktyg.
Motion Control alternativ redan poppar upp i smartphones. Samsung Galaxy S4 stöder öga rullning, flytta en sida när användarens ögon titta upp eller ner, och detektera när rörelse har stoppats.
Om du tittar från en video medan den spelas upp, kan det automatiskt pausa. Det stöder också gester, såsom att plocka upp samtal när du vinka med handen över enheten.

EU-Asia