Apple iPhone teszteli mozgásérzékelő

Az Apple úgy tűnik, hogy kipróbálhassuk motion control funkciókat, amelyek segítségével az emberek irányítani az iPhone mozgatásával a fejüket.
A szolgáltatás először számolt 9to5 Mac, fedezték fel a fejlesztői verziója az Apple legújabb mobil operációs rendszer, iOS 7, és még nem nyilvános. Ez egy lehetőség a Kisegítő menü felülbírálja a szokásos touchscreen ellenőrzéseket.
Úgy működik, hogy az előre néző iPhone vagy iPad kamerával figyeli, hogy fej mozgatása, a jelentés szerint. Amikor a rendszer automatikusan fut át ​​minden beállítást a készülék képernyőjén, amíg a felhasználó kiválasztja az egyik akar venni elforgatásával saját fejét az egyik oldalra.
A bal vagy jobb fej mozgását lehet rendelni különböző feladatokat, többek között visszatérve a fő kezdőképernyő megjelenítése értesítések vagy aktiválása hang asszisztens Siri. (Meg lehet nézni egy videót demonstrationhere.)
Az a megközelítés időigényes, de hogy képes navigálni a telefon felület így a fej mozgását potenciálisan hasznos, akik a mozgásukban korlátozott, vagy más fogyatékossággal amelyek touch vagy hang interfész nehéz használni.
Az új verzió az iOS mobil operációs rendszer még béta tesztelés, amikor a termék tulajdonságait használják a fejlesztők, hogy új alkalmazásokat, míg az Apple kijavítja a hibákat és polírozza a felületet. A rendszeres iPhone felhasználók képesek lesznek frissíteni a iOS 7-ben az ősszel.
A fej-mozgalom a funkció arra szolgál, mint egy kisegítő lehetőség, de könnyű elképzelni hasonló motion control funkciókat egyre gyakoribbá válik az eszköz a jövőben.
Mozgásérzékelő technológia, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrzi a számítógép interfész tett le az elmúlt években. A Microsoft Kinect és a hamarosan-to-be megjelent készülék Leap Motion használni erős mélység érzékelő kamerák. A Kinect képes felismerni egy személy csontváz, arca, sőt kifejezések. A Leap érzékeli gesztusok, mint ujj mozgását.
Egy csipet, rendszeres smartphone kamerák végezni néhány kisebb mozgásérzékelés funkciók, de még mindig a korai szakaszában, és szükség van a munka előtt, jók ahhoz, hogy gyakorlati eszközöket.
Motion ellenőrzési lehetőségek már felbukkanó okostelefonok. A Samsung Galaxy S4 támogatja a szem görgetés, mozgó oldalt, amikor a felhasználó szeme felfelé vagy lefelé, és észlelését, ha mozgás leállt.
Ha megnézed távol videó lejátszás közben, akkor automatikusan szünet. Ugyancsak támogatja a gesztusok, mint felvenni a hívást, amikor hullám a kezét a készülék.

EU-Asia