Apik data mundhakaken China wutah ngedeni

Swara ing akhir minggu Jinping a, b, China presiden, ngandika pejabat ngirim ora bisa mandhiri istimewa ing rekaman ing ngirimke wutah lan liyane penting kudu diselehake ing prestasi kayata lingkungan Proteksi.
Nanging ing kapisah komentar, Li Keqiang, China kang premier, bilih negara “kagungan kahanan lan kemampuan” kanggo mencet sawijining target wutah.
Sing resmi Purchasing Managers ‘Indeks ambruk kanggo 50.1 pungkasan sasi saka ing 50.8 Mei. Iki maca paling patang sasi lan mung rada ndhuwur pangarepan.
Ing dipping menyang baris 50, kang demarcates expansion saka kontrak ing PMI, asil survey tegese Cina pabrik wis sakbenere mandegake akeh, bobot mudhun dening lackluster domestik dikarepake.
Malah liyane alarming ana PMI kapisah diterbitake dening HSBC sing luwih cilik kanggo bobot perusahaan ing sektor swasta tinimbang survey pejabat, kang fokus ing negara-diduweni perusahaan. Ing PMI HSBC ambruk 48.2 kanggo ing Juni, sing kurang sangang-sasi.
“Ing istilah saka gedhene saka Kurangé populasi, iki Kurangé populasi paling gedhe ing taun kepungkur,” ngendikane Ding Shuang, lan wong ahli ekonomi karo Citi. “Iki gambar saka banget dikarepake, loro domestically lan externally.”
Cina kang ekonomi kalem kanggo saben 7,7 sen wutah-taun ing taun ing waktu pisanan saka 7,9 sen saben ing final telung sasi 2012. Paling Analysts nyana a slowdown luwih ing waktu liyane lan terus tlatah menyang luwih alon wutah liwat liyane taun.
Pemerintah Cina punika nargetake 7,5 sen wutah saben taun. Analysts saka Goldman Sach kanggo HSBC wis ramalan sing China bakal daptar acara ing ngisor iki sing target. Iku bakal pisanan sing China wis ora kejawab sawijining taunan wutah goal wiwit Asia financial krisis 15 taun kepungkur.
Data anemic rawuh ing tumit saka kawigaten awis sing mejet ing Cina financial sistem past rong minggu, nyopir interbank tarif kanggo unprecedented dhuwur lan anjog menyang beku momentary negara kang pasar kredit.
Amarga njupuk wektu financial nandheske kanggo bisa ditularaké ekonomi ngembake, ing impact ing remet likuiditas mung bakal tenan wiwiti nuduhake ing Juli, nyaranke sing ana bisa uga Samsaya Awon teka.
Kekirangan iki felt tengen Papan ing manca Juni PMI. Ing indeks sub-anyar pesenan ambruk kanggo 50,4 saka 51,8, nalika output sub-indeks nolak kanggo 52,0 53,3 saka. Liyane gawe kuatir kanggo pamaréntah, ing Employment sub-indeks tetep nandhang sungkowo ing 48,7, edging mudhun saka 48,8, lan pratondo pabrik sing wis nglereni proyek.
Minangka bukti accumulates kang ora pati roso wutah, salah siji saka pitakonan tombol iku apa negara kang anyar pemimpin bakal ngidinke slowdown utawa, kaya sing predecessors, nyoba kanggo masang ngukur rangsangan kanggo mbalikke gaya sing.
Supaya adoh padha ditampilake pengendalian lan wis dituduhake padha arep nuntun ekonomi ing Cina menyang luwih alon, liyane sustainable model wutah sawisé dasawarsa ing sasi kang averaged 10 saben sen wutah nanging uga nambah masalah saka utang kanggo industri overcapacity.
Cina kang Manufaktur sektor weakened banget ing Juni, lan pratondo yen negara kang wutah slowdown wis deepened minangka pamaréntah wis refrained saka menehi pancingan ekonomi sluggish.

EU-Asia