Ali Apple ima težave inovacij?

Ironično je, da Apple ustanovitelj Steve Jobs je opozoril norosti iščejo dobiček kot tržnega deleža.
“To je nenavadna dobiček za približno štiri leta,” Jobs je dejal v svoji znameniti “Lost Interview” iz leta 1995, razpravljamo o strategiji Applov Macintosh takrat. “Kaj je ta strošek jim je njihova prihodnost. Kaj pa bi počel dosega racionalno dobiček in gre za tržni delež.”
Apple postal najbolj dragocena svetovna družba, ki jo ustvarjajo legitimno potrošnikov navdušenje za svoje iGizmos. To se je preoblikovala iz nišo družbe v računalniškem svetu, da tisti, ki ustvarja popolnoma nove kategorije pripomočkov.
Vendar so tekmeci sčasoma dohitel Apple, ki ponujajo alternative, ki so videti in opravljajo enako dobro – če ne celo boljši. To se je zgodilo z iPhone, in to je že zgodilo z iPad in Macintosh. Edini izdelek, ki ne sodi v to past, je iPod, ki je bil izoliran z Applov iTunes lastniške programske opreme in shranimo. Če nič drugega, lahko trdijo, da je Apple sam ubil iPod z iPhone.
“Zgodovinska vzorci industrija nam kažejo, da so izdelki izboljšajo in postanejo” dovolj dobra “za redni uporabi, postane težje ustvariti močne vrednost predlogom, ki ga ustvarjajo boljši izdelek,” je povedal Sameer Singh, vodja analitik pri BitChemy Ventures, tehnologija inkubator . On trdi, da je bolj težko za podjetje prodati nekaj, kar je veliko dražje kot tekmec za podoben izdelek.
Problem s tem poslovnim modelom je, da prisili Apple, da nenehno prihajajo z revolucionarno novega izdelka. Apple je naredil izjemno delo na da: iPod, iPhone in iPad so opredeljeni glede svoje kategorijo izdelkov.
Da je igral, zdaj z Apple. Danes obstaja veliko manj razlike med top-of-the-line iPhone 5 in run-of-the-mill Google (GOOG, Fortune 500) Android pametni kot na kateri koli točki v šestletni zgodovini iPhone. Ki jih ponuja srhljivo podobne in cenejše alternative, so se proizvajalci Android presegla Apple tržnega deleža, rast prodaje in iPhone se začenja umirjati.
Čeprav Apple ohranja “dobičku” prednost pred archrival Samsung v smartphone prostoru, tudi, da se začenja spodkopljejo.
Podobno Intelovi (INTC, Fortune 500) Ultrabooks se pritiska na Mac zasedbo, kot so prodaja na Applov računalnik delitev stagniral v zadnjih četrtletjih. Android tablet prav tako pred kratkim prehitela iPad.
Obstajajo načini, s kotičkom Apple se je podprta v, vendar je le ena izmed njih se zdi na daljavo “Apple je všeč.”
Prvi je z diverzifikacijo IBM (IBM, Fortune 500) slogu, vendar še nikoli ni bil Applov modus operandi. Druga je za Apple na pištoli za delež svinca na trgu z odprtjem svoje izdelke za uporabo s strani drugih podjetij na način, da so Microsoft (MSFT, Fortune 500) in Google opravljeno. Ampak tudi to je nasprotje tega, kar je Apple stal od leta 1980.
Zadnji in “tvegani pristop,” pravi Singh, je, da ustvarjanje in zagotavljanje tržno motilcev novosti. Apple je že dolgo govorilo, da bodo delali na “iTV” vse-v-enem televizijski sprejemnik. Pred kratkim je družba je dejal, da so bile razvoju “iWatch.”
Kljub temu, da je visok, da bi vprašal Apple še naprej izjemno vožnjo za uspeh.

EU-Asia