Alan Wheatley globalno ekonomijo dopisnik

LONDON (Reuters) – Kot oče, ki je povedal njegov sin zobna vila ne obstaja, mora Ben Bernanke najti način, da pomirjajo vlagatelje, ki čutijo, izdajalec, ker jim je povedal, da je tudi fantazija, da upam, da lahko vodijo tiskanje brez denarja za nikoli več.
Finančni trgi je seveda vedel, globoko v sebi, da bo Federal Reserve začeti preklicuje svojo izredno denarno spodbudo, ko je bil zunaj ZDA gospodarstvo urgenci.
Vendar so se donosi obveznic povzpela in cene delnic so se povesili svetu, saj Fed predsednik šokiral vlagatelje 22. maja z besedami, banka lahko “naredi korak navzdol v tempu nakupov obveznic v prihodnjih mesecih.
Bernanke je priložnost za ponovno pričakovanja, ko on hlačke medijev v sredo po dvodnevnem zasedanju sveta pri oblikovanju politike centralne banke.
Fed šef ne more odvzeti pripombe prejšnji mesec. Ampak, glede na obseg naknadnega sredstev na trgu odprodaje, je, da pričakuje, da kažejo, da je gospodarstvo še vedno preveč slabo, da se upraviči upočasnilo obveznic nakup, zdaj 85 milijard dolarjev na mesec, takoj.
In kot za dvig obrestne mere od blizu ničle, je ta dan še daleč.
“Zmeda od 22. maja bo prisilil, da bi jasna prednost v tem prihodnjem srečanju,” je dejal Ward McCarthy, glavni finančni ekonomist pri Jefferies v New Yorku.
Oži ČASOVNI?
V ta namen McCarthy razmišljal, da bi lahko Fed začrtati svojo bazo primera v začetni datum za zmanjšanje vez nakup skupaj s predhodno razpored veter navzdol, pod zadržkom na rast inflacije in finančnih trgov.
“Problem je, da ne more uporabiti stikalo luči Morajo imeti diskrecijsko pravico, ker nihče ne ve, kaj je prihodnost medvedi, tako da nikoli ne bodo odrekli svojo fleksibilnost -. In niti ne smejo,” je dejal.
Predelovalne dejavnosti raziskovanja iz New Yorka in Philadelphia zaradi tega tedna, kakor tudi nacionalni anketi graditeljima, je malo verjetno, da kažejo na potrebo po hitri zniževanje Fed akomodativne.
McCarthy ocenjuje gospodarstvo se širi s hitrostjo približno 2 odstotka, vendar da bi omahoval, če kopičenje zalog pobere.
Pravzaprav, mnogi ekonomisti pričakujejo Fed nudge navzdol svoje osrednje napovedi za 2013 rast in inflacijo.
“Glede na vse pogoje za okrevanje avtonomni še niso vzpostavljeni,” je povedal Douglas Roberts, ekonomist s standardom življenja v Edinburghu. “Če nič drugega, šibkih inflacijskih pritiskov dajejo Fed jasen mandat, da se osredotoči na pridobivanje gospodarske rasti vzpostavljen in ponovno deluje.”
G8 optimizmom, PMI pesimizem
Zaostritev finančnih pogojev, ki jih nižjih cen delnic in višjih donosov obveznic zastopanih dodatno vetrovno za svetovno gospodarstvo še vedno raste tudi pod trendom zaradi po učinkov velike finančne krize.
Ampak voditelji skupine osmih velikih sil, ki so se sestali na Severnem Irskem je v ponedeljek in torek, je mogoče pričakovati, da bi poskušali okrepiti zaupanje z izpostavljanjem pozitivnih.
G8 komunike je verjetno, da bo odražala “nekoliko boljše razmere v svetovnem gospodarstvu”, kot leto poprej, v skladu z višjega uradnika.
Nekoliko je ključna beseda. Indeks Data Provider Markit je vodij nabave (PMI) za Kitajsko v četrtek, je verjetno, da predloži nadaljnja dokazila o upočasnitvi v drugi največji svetovni ekonomiji.
PMI območju evra se pričakuje, da so robovi višje v juniju, vendar še vedno kažejo na krčenje proizvodnje v blokovskih območju 17 držav, ki je v recesiji v zadnjih šestih četrtletjih.
«Je hitrost slabšanja znižal. To je najboljša stvar, ki se lahko dejal,” pravi Jens Larsen, glavni evropski ekonomist pri Royal Bank of Canada v Londonu.
Zadnji kazalniki so bili skladni s skromno okrevanje bodisi tretjem ali četrtem četrtletju, je dejal.
“To ni veliko več kot to. Nisem posebej prepričan o območju evra. Prav tako se počutim bolj udobno, da se območje evra ni jug na precej hitro hitrosti in možnosti za obsežno denarno odgovor od ECB so zdaj precej majhna, “je povedal Larsen.

EU-Asia