Alan Wheatley Global Ekonomski dopisnik

LONDON (Reuters) – Poput oca koji je rekao njegov sin zubić vila ne postoji, Ben Bernanke mora pronaći način kako bi umirilo ulagače koji se osjećaju izdanim jer on im je rekao da je također fantazija nadam da bi mogao imati besplatan novac za tisak nikad više.
Financijska tržišta, naravno, znao duboko u sebi da će Fed morati početi povlačenje svoje izvanredne monetarne poticaje kada je američko gospodarstvo iz hitnu službu.
No, prinosi na obveznice popeli su i cijene dionica su se objesila na globalnoj razini od Fed predsjednik šokirao investitore 22. svibnja rekavši banka mogla “uzeti jedan korak prema dolje ‘u tempu obveznica kupuje u narednim mjesecima.
Bernanke ima priliku kalibrirati očekivanja kada je on gaćice su mediji u srijedu nakon dvodnevnog sastanka središnje banke o kreiranju politike ploči.
Fed šef ne može odreći prošlomjesečnih primjedbe. No, s obzirom na skali od naknadne imovine-selloff tržištu, očekuje se da pokazuju da je gospodarstvo i dalje je vrlo slabo opravdati usporavanje tempa obveznica kupnje, sada 85 milijarde dolara mjesečno, odmah.
A što se tiče povećanja kamatnih stopa na blizu nule, taj dan ostaje daleka.
“Konfuzija od 22. svibnja će prisiliti ih da bi jasnoće visok prioritet u ovom predstojećem sastanku”, rekao je Ward McCarthy, glavni financijski ekonomist u Jefferies u New Yorku.
Stanjuje RASPORED?
U tom smislu, McCarthy Nagađa se da Fed mogao mapirati svoju bazu slučaj, početni datum za smanjenje kupnje obveznica zajedno s preliminarnom rasporedu vjetar-dolje, uz uobičajene nedostatke na rast inflacije i financijskih tržišta.
“Problem je što se ne mogu koristiti prekidač Oni moraju imati diskreciono pravo, jer nitko ne zna što budućnost nosi, tako da nikada neće odustati od svoje fleksibilnost -., A niti bi se,” rekao je.
Proizvodnja ankete iz New Yorka i Philadelphije zbog ovoga tjedna, kao i nacionalnoj anketi homebuilders, malo je vjerojatno da ukazuju na potrebu za brzu stanjuje od Feda accommodative stav.
McCarthy procjenjuje gospodarstvo širi tempom od oko 2 posto, ali da bi posustati ako akumuliranje zaliha pokupi.
Doista, mnogi ekonomisti očekuju da će Fed porinuti dolje svoje središnje prognoze za 2013 rasta i inflacije.
“Sve u svemu, uvjeti za samoodrživu oporavka još uvijek nisu na mjestu”, rekao je Douglas Roberts, ekonomist Standard Lifeu u Edinburghu. “Ako ništa drugo, slabi inflatorni pritisci daju FED jasan mandat da se usredotočite na dobivanje gospodarski rast gore i trčanje opet.”
G8 optimizam, pesimizam PMI
Pooštravanje financijskih uvjeta predstavljenih niže cijene dionice i viših prinosa na obveznice je dodatni suprotan vjetar za globalno gospodarstvo još uvijek raste znatno ispod trenda zbog učinaka nakon velike financijske krize.
No, čelnici skupine osam velikih sila, održanom u Sjevernoj Irskoj u ponedjeljak i utorak, može se očekivati ​​da će pokušati ojačati povjerenje koje naglasili pozitivni.
G8 priopćenjem je vjerojatno da odražavaju “nešto bolje stanje u globalnom gospodarstvu” nego u prethodnoj godini, navodi se u viši dužnosnik Europske.
Nešto je operativna riječ. Davatelj podataka Markit je Indeks menadžera nabave (PMI) za Kinu u četvrtak je vjerojatno da pružaju dodatne dokaze o usporavanju rasta svjetske drugog po veličini gospodarstva.
Eurozone PMI Očekuje se da oštrice viša u lipnju, ali će i dalje ukazivati ​​na foliju izlaz u 17-country bloka zone, koji je u recesiju u posljednjih šest kvartala.
“Tempo propadanja je odbio. To je najbolja stvar koja se može reći,” prema Jens Larsen, glavni europski ekonomist Royal Bank of Canada u Londonu.
Nedavni pokazatelji bili u skladu s skroman oporavak u bilo treće ili četvrto tromjesečje, rekao je.
“To nije puno više od toga. Nisam osobito uvjeren o eurozoni. Jednako tako, osjećam se ugodnije da eurozona ne ide na jug na prilično brzo stopa i šanse velikih monetarne odgovor na ECB sada su prilično mali “, rekao je Larsen.

EU-Asia