Alan Wheatley Global Economics dopisnik

LONDON (Reuters) – Kao otac koji je rekao svom sinu i Zubić vila ne postoji, Ben Bernanke mora pronaći način da umiri investitorima koji se osjećaju izdanim jer im je rekao da je također fantazija da se nadam da bi mogao zadržati tiskanje besplatan novac za sve više.
Finansijskim tržištima, naravno, znao duboko da su Federalne rezerve morati početi povlačenje svojih izvanredne monetarne stimulans kada se američka ekonomija bila izvan službe hitne pomoći.
Ali obveznica prinosi su se popeli i cijene dionica su se klonu globalno jer Fed predsjednik šokirao investitore 22. maja rekavši banka može ‘uzeti jedan korak dolje’ u tempu obveznica kupovine u narednim mjesecima.
Bernanke ima mogućnost kalibracije očekivanja kada je podneske su mediji u srijedu, nakon dvodnevnog sastanka politike centralne banke panela.
FED šef ne može poricati prošlog mjeseca primjedbe. Međutim, s obzirom na obim naknadne imovine tržištu selloff, on se očekuje da ukazuju na to da je ekonomija još uvijek suviše slabo da opravda usporavanja tempa obveznica kupovine, sada 85000000000 $ mjesečno, odmah.
A što se tiče podizanja kamatnih stopa od blizu nule, taj dan je i dalje daleko.
“Konfuzija od 22. maja će prisiliti ih da bi jasnoće visoki prioritet na ovom predstojećem sastanku”, rekao je Ward McCarthy, glavni financijski ekonomist Jefferies u New Yorku.
A sužavaju RASPORED?
U tom cilju, McCarthy spekulisali da je Fed mogla mapirati svoju bazu slučaja datum za početak smanjenje obveznica kupnje zajedno sa preliminarnim raspored vjetra-dolje, uz uobičajene upozorenja na rast, inflaciju i finansijska tržišta.
“Problem je što ne mogu koristiti svjetlo prekidač Moraju imati diskreciono pravo, jer niko ne zna šta budućnost medvjeda, tako da nikada neće odustati od svojih fleksibilnost -., Niti bi trebalo da”, rekao je on.
Prerađivačka industrija istraživanja iz New Yorku i Philadelphiji, zbog ove sedmice, kao i nacionalne ankete o homebuilders, malo je vjerovatno da ukazuju na potrebu za brzim zašiljena od FED-akomodativna stav.
McCarthy misli ekonomije širi brzinom od oko 2 posto, ali koje bi mogle posrnuti ukoliko inventar akumulacije pokupi.
Zaista, mnogi ekonomisti očekuju da će Fed na gurkati dolje centra prognoze za 2013 rast i inflaciju.
“Sve u svemu, uvjeti za samoodrživu oporavak još nisu na snazi”, rekao je Douglas Roberts, ekonomist sa standardnim Život u Edinburgh. “Ako ništa drugo, slabi inflatorni pritisci daju FED jasan mandat da se fokusira na tome da ekonomski rast gore i trčanje opet.”
G8 OPTIMIZAM, PMI PESIMIZAM
Pooštravanje u finansijskim uvjetima zastupa niže cijene dionica i veće prinose obveznica je dodatni vetar za globalnu ekonomiju i dalje raste znatno ispod trenda zbog After Effects velike financijske krize.
Ali lidera Grupe osam velikih sila, sastanak u Sjevernoj Irskoj u ponedjeljak i utorak, može se očekivati ​​da će pokušati da se ojača povjerenje koje naglašava pozitivne.
G8 kominikeu je vjerojatno da odražavaju “nešto bolja situacija u globalnoj ekonomiji”, nego godinu ranije, navodi se u visoki evropski zvaničnik.
Donekle je operativna riječ. Data Provider Markit menadžera nabave ‘indeks (PMI) za Kinu u četvrtak će vjerovatno dati još jedan dokaz usporavanja drugog po veličini u svijetu ekonomije.
Eurozoni je PMI Očekuje se da edged viši u lipnju, ali će i dalje ukazivati ​​na skupljanje proizvodnje u 17 zemalja bloka zonu, koja je u recesiji već šest odaje.
“Tempo propadanja opala. To je najbolja stvar koja se može reći,” kaže Jens Larsen, šef evropske ekonomista u Royal Bank of Canada u Londonu.
Nedavni pokazatelji bili su u skladu sa skromnim oporavak ni u trećem ili četvrtom kvartalu, rekao je on.
“To nije mnogo više od toga. Nisam posebno sigurni u eurozoni. Isto tako, osjećam se ugodnije da eurozoni ne ide na jug u prilično brz stopa i šanse za velike novčane odgovor od ECB sada su prilično male “, rekao je Larsen.

EU-Asia