Airbus stuurt eerste A350 XWB in de lucht

De A350 XWB is de eerste Airbus passagiersvliegtuig aan zowel romp en structuren vleugel voornamelijk gemaakt van koolstofvezel-versterkt polymeer gebruiken, wat resulteert in lagere brandstofverbruik evenals eenvoudiger onderhoud, volgens het bedrijf.
Zijn concurrent, de 787, is een van de meest geavanceerde vliegtuigen die de afgelopen jaren, en bestaat uit 50% composieten en gebruikt 20% minder brandstof dan andere toestellen in dezelfde categorie.
De test bemanning zwaaide een Airbus vlag uit een luik boven de cockpit als het vliegtuig taxiede na de succesvolle eerste reis.
De bemanning, die ontstaan ​​om applaus van wachtende vrienden en familie, zei het vliegtuig bleek gemakkelijk te hanteren en goed gepresteerd gedurende het testprogramma.
Airbus hoopt de nieuwe vliegtuigen volledig gecertificeerd voor commerciële vlucht binnen 12 tot 13 maanden hebben, zei hij.
“Dit is over te gaan snel, maar nooit haasten, en ik ben er van overtuigd dat na deze eerste vlucht … we zullen deze vliegtuigen te leveren in 2014 om onze eerste klanten,” zei hij. Airbus hoopt om meer dan de helft van de wereldwijde markt te veroveren van 6000 lange-afstands vliegtuigen in de komende 20 jaar, voegde hij eraan toe.
“Ik wist dat het zou gaan worden indrukwekkend, maar ik was weggeblazen,” Airbus Chief Operating Officer John Leahy zei onmiddellijk na de A350 XWB opstijgen.
“Heb je gehoord hoe stil het was? Heb je gehoord wat je niet gehoord? We gaan naar nieuwe normen. Niet alleen voor comfort, niet alleen voor de prestaties. Maar voor milieuvriendelijkheid. Mensen die leven rond luchthavens zal niet eens dat we opstijgen, “zei hij tegen de aanwezige pers.
De vlucht volgden vele uren van training in een simulator voor de zes internationale testvlucht bemanningsleden.
Bregier zei dat hij een doel had ingesteld negen maanden geleden van de voltooiing van de eerste testvlucht voor de komende Paris Air Show.
Echter, heeft het bedrijf niet bevestigde speculaties dat Airbus is van plan haar nieuwe vliegtuig te pronken aan de luchtvaart enthousiastelingen op de show, die 17 juni loopt tot en met 23.
Frank Chapman, een Airbus testpiloot die keken vanaf de grond, zei dat de beslissing was nog niet gedaan, maar zou afhangen van de gegevens van de testvlucht en veiligheidscontroles in de komende paar dagen.
Paris Air Show 2013: Op uw plaatsen, jet set, go!
De A350 XWB is de eerste in een familie van super-efficiënte passagiersvliegtuigen Airbus ontworpen om head-to-head te gaan met rivaal Boeing 787 Dreamliner en 777.
“XWB” betekent “extra breed lichaam.” Er zijn drie leden in de A350 familie: de A350-800, de A350-900 en de A350-1000, die plaats 270, 314 en 350 passagiers, respectievelijk, in drie-class zitplaatsen.
De eerste test vliegtuig, “MSN1,” werd onthuld op 13 mei in hoofdkwartier van Airbus in Toulouse, Frankrijk.
Turbulente productie geschiedenis
Vrijdag de eerste testvlucht was de laatste prestatie in wat geweest is een turbulente geschiedenis van de productie voor het A350-programma sinds het eerst werd aangekondigd in 2006.
“Oorspronkelijke A350 ontwerp van Airbus was niet een geheel nieuw vliegtuig, maar een reflexmatige reactie op de 787,” luchtvaart journalist David Kaminski-Morrow, luchtvervoer redacteur van Flightglobal.com, vertelde CNN in een eerder verslag.
“Het bedrijf, dat was hip-diep in het uitzoeken van A380 ontwikkeling, had gewoon niet verwacht de enorme opgehoopte vraag naar een meer efficiënte 250-zits vliegtuig, en geprobeerd om de gemakkelijke weg nemen door het aanbieden van een re-engined versie van de A330. ‘
Terwijl de A330 is ongelooflijk populair, de luchtvaartmaatschappijen waren meer geïnteresseerd in het potentieel rendement aangeboden door een clean-sheet ontwerp, voegde hij eraan toe.
Airbus rolt nieuwe A350 XWB
Publiekelijk lambasted door enkele van haar grootste klanten – een luchtvaart executive noemde het een Band-Aid reactie op de 787 Dreamliner, terwijl de CEO van Singapore Airlines zei dat het vliegtuig net niet ver genoeg gaan – was de druk op voor Airbus om te komen met een vliegtuig dat echt zou vooraf de wereldwijde luchtvaart scene.
Dit jaar waren er annuleringen. Abu Dhabi gevestigde luchtvaartmaatschappij Etihad Airways afgeschaft zeven orders voor A350-1000, zeggen dat ze waren nog steeds niet tevreden met het ontwerp, bekritiseren zijn gamma, de prestaties en het brandstofverbruik.
“Airbus laat wakker en tegengegaan met een volledig nieuwe versie van de A350, en wist aan te boren in de markt”, aldus Kaminski-Morrow.
Aan de technische kant, de grote aantrekkingskracht voor luchtvaartmaatschappijen is dat meer dan 70% van de A350 XWB’s casco is gemaakt van geavanceerde materialen die composieten (53%), titanium en geavanceerde aluminiumlegeringen combineren.
Airbus testpiloten en managers vierden vrijdag na de langverwachte inaugurele vlucht van de Airbus A350 XWB ging zonder een hapering.
Luchtvaart enthousiastelingen over de hele wereld hadden hun ogen op Frankrijk als het toestel vertrokken was van de luchthaven Toulouse-Blagnac rond 10:00 lokale tijd en veilig geland ongeveer vier uur later.

EU-Asia